Türkiye Odalar ve Borsaları Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası'nın 6 yılda bitirilen yeni hizmet binasının açılış törenine katıldı.

Kalıcı konutlar yolu üzerinde bulunan 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip hizmet binası önünde çiçeklerle karşılanan Hisarcıklıoğlu, işadamları ile bir araya geldi. Bolu Valisi İbrahim Özçimen, Düzce Valisi Adnan Yılmaz, Sanayi ve Ticaret eski Bakanı Ali Coşkun, Ak Parti Bolu Milletvekili Ali Ercoşkun ve Fehmi Küpçü, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Emin Semercioğlu ile işadamlarının katıldığı açılışta konuşan Hisarcıklıoğlu, Van'da terör örgütü PKK tarafından TOBB'a ait okulun kundaklamasına sert tepki gösterdi. Hisarcıklioğlu, "Bu gözleri dönmüş zihniyeti, hastalıklı ruhlu olanların hepsini lanetliyorum. Bu gözleri dönmüş kişilere tepki göstermeyip bunlara bahaneler üretenleri de huzurlarınız da lanetliyorum. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği olarak eğitime katkı vermeye devam edeceğiz. Yine orada okul yapacağız, hiç merak etmesinler. Çünkü bizim geleceğimiz gençlerimiz" dedi.

Karşılıksız çeke hapis cezasının kaldırılmasına ilişkin yaptığı toplantıların içeriğini açıklayan Hisarcıklıoğlu, şöyle konuştu: "Karşılıksız çekte hapis cezası kaldırıldı. Kaldırılırken hem Adalet Bakanımız ve ekonomiden sorumlu başbakan yardımcısı bana dediler ki 'Şu an karşılıksız çekten mahkumiyet almış kişi sayısı 240 bin. Hapishanelerde yer yok. Hapishane mevcudumuz Türkiye genelinde 140 bin. Şimdi bunları içeriye almaya kalksak 1,5 misli daha büyüklüğünde cezaevi lazım. Bunu yapamayacağımıza göre biz bu hapis cezasını kaldırıyoruz' dediler. Bunu yaparken bir şartım olduğunu söyleyerek, 'Şu bankacılara verdiğiniz hakkın aynısını bize de verin. Bankacılar para satar bunları korursunuz, mal satan alın teri riski olan insanları korumuyorsunuz' dedim. Ne istiyorsunuz dediklerinde de 'Bugün bankaya gittiğimizde tüm bilgilerimizi ekranda görüyorlar. Biz mal verirken ya oturduğu daireye, ya arabasına bakıyoruz. Elimizde hiç bir bilgi yok. Malı koruyan, tüccarı, sanayiciyi koruyan bir şey yok' diye söyledim. Fakat bu bankacılar topu hep taca attılar. Yıl sonunda bunların hepsini şeffafca görünebilecek şekile getirilmesi konusunda söz verildi."



MY (MÇ/RT)