Prof. Dr. Yusuf Vardar MÖTBE Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Radyo Ege Kampüs ödülleri törenine, Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Rektör Yardımcıları, Akademisyenler, öğrenciler, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, Türkiye Gazeteciler Ferderasyonu Genel Başkanı-İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, ödül kazanan sanatçılar, ünlü isimler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Rektör Prof. Dr. Candeğer Yılmaz, Ege Üniversitesi’nin, 1955 yılında Türkiye Cumhuriyeti Yüksek Öğretim Derneği’nin üçüncü sırada kurulmuş üniversitesi olduğunu söyledi. Şimdiye kadar yaptığı ilklerle kentine, bölgesine, ulusuna, uluslararası rekabette nitelikli insan yetiştirmek başta ne yapılması gerekiyorsa her türlü katkıyı vermekte olan bir ulu çınar olduğunu dile getirerek, “Bu çınar bazı ilkelerden vazgeçmez. Birincisi herşeye karşın çalışmak, ikincisi daime ilkler bırakmak, üçüncüsü yenilik ne varsa, yenilikçi teknoloji ne varsa onu birlikte öğrenerek, birlikte gelişerek, birlikte büyüyerek gerçekleştirmek” dedi.

Ege Üniversitesi’nin, 60 bin nüfuslu bir kent olduğunu ve bu kentin en büyük paydaşının, en büyük üyesinin 51 bin 385 sayısı ile öğrencilerden oluştuğunu dile getiren Yılmaz, “Eğitim kültür, sanat ve sporla birleştirilmeden gerçekten olmaz. Biz öğrencilerimizle birlikte olmaya, uygulamaya ve öğrenci odaklı çalışmada öğrencilerimizin üretimine dönük olmaya çalışıyoruz. Radyo Ege Kampüs öğrenci uygulamasıdır. Öğrenciler kurdular, programlarını anketlerle belirledilir ve devam ediyorlar. Bu projeyi haber aldığımda ve ilk sonuçlarını gördüğümdeki heyecanımı unutamıyorum. Sonucu ise hep beraber görüyoruz. Öğrencilerime bu coşkuyu bana yaşattıkları için sonsuz teşekkürler” diye konuştu. 

ÖDÜL ALANLAR

Yaşam Boyu Onur Ödülü: Müjdat Gezen, Halit Kıvanç, Radyo Ege Kampüs Özel Ödülü: Lucien Arkas, Radyo Öğrenci Topluluğu Özel Ödülü: Bedük, En İyi Haber Spikeri: Uğur Dündar, En İyi Kadın Sanatçı: Hande Yener, En İyi Erkek Sanatçı: Hayko Cepkin, En İyi Aranjör: İskender Paydaş, En İyi Albüm: Ozan Doğulu, En İyi Çıkış Yapan Sanatçı: Sinan Akçıl, En İyi Film Müziği: Bülent Ortaçgil, En İyi Şarkı Sözü Yazarı: Fettah Can, En İyi Tv Programı: Beyaz Show, En İyi Radyo Programcısı: Bay J, Yılın Grubu: Manga, En Çok İstek Alan Şarkı: Aydilge-Takıntı, En İyi Klip: Metin Arolat, En İyi Düet: Atiye & Ozan Doğulu, En İyi Magazin Programı: Pazar Sürprizi, En İyi Spor Programı: Stadyum programı. Ali Kocatepe, Pınar Aylin, Keremcem ise Ege’de Başarı Ödüllerinin sahibi oldu. Ödüllerine almaya gazeteci, televizyoncu Uğur Dündar, Halit Kıvanç, Hayko Cepkin, Metin Arolat, Pınar Aylin geldi. Gelmeyenlerin ödülleri de bildirdikleri kişilere verildi. 



MK (İÖ/RT)