Termal Büyük Otel’de başlayan ve 3 gün sürecek olan toplantı 81 ilin PTT Başmüdürlerinin katılımı ile gerçekleşiyor. Toplantıya PTT Genel Müdürü Osman Tural’ın yanı sıra Yalova Vali Yardımcısı Ayhan Durmuş, Termal Kaymakam Vekili Şevket Atlı, Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal, Çınarcık Belediye Başkanı Murat Erdoğan ve Termal Belediye Başkanı İsmail Atik de katıldı.

"VERİ TABANAMIZI GÜNCELLEME AMAÇLI BİR ÇALIŞMA"

Toplantı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtlayan ve öğrencileri adres bilgilerinin ticari amaçla toplanmak istendiği yönünde çıkan haberleri değerlendiren Müdür Tural, Türkiye’de adrese dayalı olarak iş ve işlemleri yürüten en önemli kuruluş olduklarını söyledi. Müdür Tural, “Her gün her eve posta taşıyan başka bir kuruluş yok. O anlamda bir adres veri tabanı oluşturma adına illerdeki başmüdürlüklerimize adreslerle ilgili veri toplama talimatı verdik. Bu veri tabanımızı güncelleme amaçlı bir çalışma. Buna bağlı olarak öğrencilerimizin adreslerinin toparlanması çalışması içerisine de girdik. Bu çalışmalar sürerken Milli Eğitim Bakanlığı da telefonla bizi arayıp, ‘Bu bilgileri ne yapacaksınız’ diye sordu. Ardından da bize, ‘lise çağındaki çocukların adreslerini size veremeyiz’ dediler. Biz de, ‘Vermezseniz canınız sağ olsun. Biz kendimiz temin ederiz’ dedik. Bu bilgilerin ticari amaçla kullanılması da söz konusu değil. Biz kamu kuruluşuyuz. Kamu da bu bilgileri ticari amaçla kullanmayacağımızı bilir. Bu bilgileri en güvenli ve yasal olarak kullanacak kurum da PTT Genel Müdürlüğü'dür” diye konuştu.

“HEDEFİMİZ, 2023’TE DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 ŞİRKETİNDEN BİRİ OLMAK”

2023 hedeflerine değinen Müdür Tural, kendilerine 2023’te dünyanın en büyük 10 şirketinden birisi olmayı hedef koyduklarını söyledi. Tural, “Bu işin taşra ayağı olmadan uygulamaya geçirmek mümkün değil. Bizim 81 ilde 86 başmüdürümüz var. Biz yenilikleri bu kişilerle faaliyete geçirdik. Ben arkadaşları Uçbeyi olarak kabul ederim. Global düşünmek lazım. Biz inşallah PTT olarak dünya devi haline gelebiliriz. Türkiye bazında iyi bir markayız ancak bu yeterli değil. PTT olur ya da farklı bir isim olur kargo sektöründe, posta sektöründe dünyanın en büyük 10 şirketinden bir tanesini 2023’e kadar oluşturmayla ilgili bir hedefimiz var” dedi.

PTT KAR EDİYOR

Genel Müdürlüğün 2011’de 174 milyon liralık kar yaptığını da söyleyen Müdür Tural, “Müşteri beklentilerimiz doğrultusunda biz bir stratejik plan hazırladık. Bu plan çerçevesinde önümüzdeki 50 yıl hangi projeyi nasıl ve ne şekilde devreye sokacağımızı planladık. PTT şu anda ülkemizin kar eden kuruluşlarından bir tanesi. 2011 yılını 174 milyon liralık karla kapattık. Hedefimiz 180 milyon TL civarındaydı. 6 milyon TL’lik bir eksikle hedefimize çok yaklaşmış olduk” dedi.

3 BOYUTLU E-TİCARET PORTALI

PTT Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye’nin ve dünyanın 3 boyutlu e-ticaret portalını oluşturduklarını belirten Müdür Tural şöyle konuştu:

 “3 boyutlu olarak dijital ortamda ticaret yapılabilecek şekilde sistemi kurduk. Ön çalışmasını bu ay İzmir’de yapacağız. Çok güzel bir hizmet olacak. E-PTT AVM sistemimizin adı. Sitede yer alacak işletmelerin dükkanlarının birebir modelini size bu sistemde sağlıyoruz. O dükkana mallarınızı koyacaksınız, bir de müşteri temsilcisi koyacaksınız. Ben de kullanıcı olarak orada gelip alışverişimi güvenli bir şekilde yapabileceğim. İsteyene 2 boyutlu sistemi de koyacağız. Orada yine KOBİ pazarı gibi bir yer oluşturmayı hedefliyoruz. KOBİ’lerde e-ticarete bizim sistemimiz sayesinde kavuşmuş olacaklar.”



SG(FK/AK)