Merkez Mahallesi'nde, belediyede işçi olarak çalışırken emekli olan eşi Hasan Yıldızbaş ile birlikte kirada oturan Hava Yıldızbaş'ın sağ ayak parmakları, 7 yıl önce şeker hastalığı nedeniyle kesildi. Kontrol altında tutulmasına rağmen hastalığı ilerleyen Yıldızbaş'ın, geçen yıl temmuz ayında da sağ bacağı diz altından kesildi. Tekerlekli sandalyede hayatını sürdürmek zorunda kalan Hava Yıldızbaş, protez bacak için Zonguldak Valiliği'ne başvurdu. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'nın girişimiyle Yıldızbaş'a, bir medikal firmadan sağlanan protez bacak takıldı.

Protez bacak takılmasına rağmen uzun mesafeleri yürüyemeyen ve tekerlekli sandalye kullanmaya devam eden Yıldızbaş, sokaklarda seyyar satıcılık yaparak aile bütçesine katkı sağlamaya çalışıyor. İnşaatlarda kullanılan el arabasını tezgah olarak kullanan Yıldızbaş, oyuncak, boncuk, tespih gibi eşya satıyor.

Her gün eşinin yardımıyla belde merkezine inerek tezgahının başına geçen Hava Yıldızbaş, "Hastalığım nedeniyle eşimin emeklilik tazminatını tükettik. Ayrıca bankadan kredi çektik. 8 aylık ev kiramızı veremedik. Ne odunumuz, ne kömürümüz, ne de yiyeceğimiz var. Bu yüzden bu halimle çalışmaya mecbur kaldım" dedi.

Aylık 1000 lira emekli maaşıyla kredi borcunu ödediklerini söyleyen Hasan Yıldızbaş ise eşi seyyar satıcılık yaparken, kendisi de sokaklardan topladığı kartonları satarak para kazanmaya çalıştığını anlattı.



DS(EE/CK)