Karabağlar İlçesi’ndeki İTO Vakfı Süleyman Taştekin Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi’nde, bir yıldır teknik öğretmen olarak görev yapan Ayhan Kandaş, geçen salı günü saat 12.00 sıralarında, kendisine ait otomobille dalış yapmak için Karaburun İlçesi Kanlıkaya Mevkii’ne gitti. Burada otomobilini park ettikten sonra tek başına denize giren Kandaş’tan bir süre sonra haber alınamadı. Kendisine ulaşılamaması üzerine başta eşi Selda Kandaş olmak üzere yakınları durumu, hemen güvenlik güçlerine bildirdi. Olay yerine sevk edilen Sahil Güvenlik Komutanlığı botlarının da aralarında yer aldığı arama kurtarma birlikleri, Kandaş’ın cesedine ulaştı.

İzmir Adli Tıp Kurumu’ndaki otopside, ilk belirlemede, baygınlığa bağlı boğulma sonucu öldüğü saptanan Kandaş için Karaburun İlçesi’ndeki İskele Camisi’nde ikindi namazının ardından cenaze namazı kılındı.

Yaklaşık 37 metreye daldığı ileri sürülen Kandaş’ın, babası Aydın Kandaş’ın da geçen yıl 21 Haziran'da yaşamını yitirdiği öğrenildi. Ayhan Kandaş, babası Aydın Kandaş’ın, Karaburun Mezarlığı’ndaki kabrinin yanına defnedildi.