Prof.Dr. Nevzat Özgür, Merkez'deki bir mesai arkadaşıyla kendisine psikolojik baskı yaptığı iddiasıyla sorun yaşadığını, bunun üzerine Rektör İbicioğlu'nun kendisini çağırarak, istifasını istediğini anlattı. Prof. Dr. Özgür, şunları söyledi:

"Rektör Prof. Dr. İbicioğlu önüme boş bir kağıt koydu ve istifamı yazmamı istedi. Kağıdı geri atıp istifayı kabul etmediğimi söyledim. Rektör daha sonra beni tekrar çağırdı ve rektör yardımcılarının yanında 'Nevzat Bey, beni rencide ettiniz. Bunun telafisi için bir istifa dilekçesi verin ben de kabul etmeyeyim' dedi. Rektör Bey'e 'Siz rektörsünüz, size inanmak zorundayım' diyerek kağıdı imzalayıp verdim" diye konuştu.

Kabul edilmeyeceği açıklanan istifasının işleme konulduğunu öne süren Prof.Dr. Özgür, Perşembe günü sabah okula gittiğinde güvenlik görevlileri tarafından odasına alınmadığını açıkladı. Tutanak hazırlayıp güvenlik görevlilerine imzalatmak istediğini, ancak onların imza atmadığını söyleyen Prof.Dr. Özgür şöyle devam etti:

"Okula gittiğimde güvenlik görevlileri beni ofise almadı. Kapıların kilidini değiştirmişler. Özel eşyalarımı çalışanlarımın önünde toplayıp dışarı çıkarmışlar. Aynı gün sınavım vardı, ona da giremedim. Görev yapmam engellendi. Bu bir suçtur. Ben üniversitede performans yönünden ilk 10 hoca arasına girmiş bir kişiyim. Düştüğüm duruma bakın. Özel eşyalarımı çalışanlarımın yanında toplamışlar. Kapıların anahtarlarını değiştirmişler. Çekmecelerime bakmışlar. Eşyalarımı 2 kamyonetle eve getirdim, şimdi evimin bodrumunda çalışıyorum. Yasal haklarımı kullanacağım."

ŞİKAYETLER VARDI

SDÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan İbicioğlu ise söz konusu akademisyenle ilgili kendisine bağlı bulunduğu birimden şikayetler geldiğini açıkladı. İstifaya zorlamanın söz konusu olmadığını savunan Rektör İbicioğlu şöyle konuştu:

"Çalıştığı merkezde hocamızla ilgili yazılı ve sözlü şikayetler söz konusuydu. İstifaya zorlama olmamıştır. Türkiye bir hukuk devletidir ve herkes hakkını arayabilir. Hocamız istifa etmiştir. Herhangi bir zorlama olmamıştır. Kendisinin atamasını 1 yıl önce ben yaptım, kendisiyle çalışmaya başladım, dediği gibi olsa çalışmayabilirdim, atamasını yapmayabilirdim."

Merkezde istedikleri başarıya ulaşılamadığını belirten Rektör İbicioğlu, "Ayrıca, personel arasında yaşanan huzursuzluk ve şikayetler söz konusuydu. Merkez kimsenin malı değil. Herkes gelip geçici. Başarıyı yakalayan, performansı yükselten çalışmalarını sürdürür" diye konuştu.