Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Hacettepe Üniversitesi'nde görevli bir profesörün şikayeti üzerine 8 ay boyunca teknik ve fiziki takibe aldığı 'telefon çetesi'ne yönelik operasyon başlattı. Çetenin Şanlıurfa Siverek'e bağlı bir köyde üs kurduğunu tespit eden polis, 4 ilde 37 noktaya eş zamanlı baskın düzenledi. Kendilerini 'polis, savcı ve hakim' olarak tanıtıp aralarında Hacettepe'de bir profesör, işadamı, okul müdürleri, doktor ve bir muvazzaf general ile albay rütbesindeki 6 asker olmak üzere 200 kişiyi dolandırdığı öne sürülen çetenin 38 elemanını gözaltına aldı. 3 gün boyunca emniyette sorgulanan şüphelilerden 25'i adliyeye sevk edildi. Çetenin, 4 elemanının daha önce tutuklandığı belirlendi.

BÖLGELERE AYIRMIŞLAR

Polisin yaptığı takipte, köyde internet kafe gibi bir binayı üs olarak kullanan çetenin Şanlıurfa'da Ali K., Afyonkarahisar'da Mehmet T. ve Ankara'da ise Garip Ç.'yi sorumlu olarak görevlendirdiği ortaya çıktı. Üç ayrı bölge şeklinde illeri parselleyen çetenin telefonla aradıkları kurbanlarına telsiz sesi dinleterek kendilerini, 'Polis, hakim ve savcı' diye tanıttıkları anlaşıldı.

PROFESÖRE PKK TUZAĞI

Çetenin Hacettepe Üniversitesi'nde görevli bir kadın profesörü telefonla arayıp, 'sizin PKK terör örgütüyle bağlantınız tespit edildi. Suçsuz olduğunuzu biliyoruz. Örgüt sizin hesabınızı ele geçirdi. Size vereceğimiz hesap numarasına bütün paranızı aktarın. Sizi kurtaralım' diyerek 147 bin TL'sini aldıkları belirlendi. Tuzağa düşen kadın profesörün daha sonra polise gelerek suç duyurusunda bulunduğu kaydedildi.

GENERALE ERGENEKON TEZGAHI

Çetenin, 'Ergenekon Terör Örgütü"yle bağlantılı olduklarını iddia ettiği 1 muvazzaf General ile Albay rütbesindeki 6 askeri personeli arayarak, isimlerinin listeden çıkarılması için verdikleri hesaba para yatırmaları talebinde bulunduğu ortaya çıktı. Çetenin hedefindeki üst düzey askerlerin verilen hesaplara yüklü miktarda para yatırdıkları belirlendi. Çetenin, aralarında Milli Eğitim Bakanlığı'nda görevli okul müdürleri, özel ve kamu hastanelerinde çalışan doktorlar ve akademisyenlerin bulunduğu yaklaşık 200 kişi benzer yöntemlerle dolandırdığı öne sürüldü.



FK(AY/COŞ)