Kurtuluş Mahallesi Vatan Caddesi'ndeki köprü yakınlarında dün saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda, Eskişehir İbrahim Karağolanoğlu İlköğretim Okulu 3'üncü sınıf öğrencisi Süleyman Çağrı Arı, Porsuk Çayı'na kaçan topunu almak isterken suya düştü. Bir anda akıntıya kapılan çocuğu görenler itfaiye ve polisi arayarak yardım istedi.

Olay yerinden ekip otosuyla tesadüfen geçmekte olan polisler suda hareketsiz bir şekilde süreklenen Süleyman Çağrı Arı'yı buldukları sapı ağaç olan balıkçı kepçesiyle kenara çekmeye çalıştı. Polislerin metrelerce su kıyısından koşarak kenara çekmeye çalıştıkları küçük Süleyman'ı yoldan geçmekte olan bir kişi suya atlayarak kurtardı.

Vatandaşların ilk müdahalede bulundukları Süleyman Çağrı Arı, olay yerine gelen 112 ambulansıyla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin yoğun bakım servisinde tedavisi süren Süleyman Çağrı Arı'nın hayati tehlikeyi henüz atlatamadığı belirtildi.

İbrahim Karaoğlanoğlu İlköğretim Okulu yetkilileri, Süleyman Çağrı Arı'nın çok başarılı bir öğrenci olduğunu, yaşam mücadelesini kazanması için dua ettiklerini söyledi.