Adlı Tıp Kurumu'nda Hasan Latif Kaplan’ın cesedi üzerinde yapılan incelemenin ardından hazırlanan ön raporda, ölüm sebebinin boğulma olarak yazıldığı öğrenildi. Olayı görgü tanıklarının ifadelerine göre ise olay şöyle gelişti:

Yaşadıkları tartışma üzerine ağabeyinin evine sığınan eşi Hüsna Kaplan'ı almak için giden Hasan Latif Kaplan, kapıyı kırdıktan sonra olay yerine gelen polis tarafından yakalandı. 'Aile içi şiddet' gerekçesiyle işlem yapılmak üzere Yüzyıl Polis Merkezi'ne götürülen Hasan Latif Kaplan avukat bekleme odasına kondu. Savcılık talimatıyla eşi ve onun ağabeyinin ifadesinin alınmasının ardından Savcılık Hasan Latif Kaplan hakkında gözaltı işlemi başlatın talimatı verdi. Polis merkezinde çalışan görevli memurlar savcılığın gözaltı kararını uygulamak için avukat odasına girdiklerinde Hasan Latif Kaplan’ın cesedi ile karşılaştı. Hasan Latif Kaplan’ın eşinin ifade verdiği dakikalarda masa demirine bağladığı kemeri ile intihar ettiği anlaşıldı.


Yüzyıl Polis Merkezi'nde yaşanan olayın ardından olay sırasında merkezde bulunan bütün polisler hakkında idari ve adli soruşturma açıldığı öğrenildi. Bu soruşturmada polislerin intiharla ilgili bir ihmalleri olup olmadığı araştırılacak. Öte yandan polis merkezinde olayı gören güvenlik kamerası bulunmadığı açıklandı.


(BB)