Olay, merkez Yüreğir İlçesi'ne bağlı Yüreğir Hal Kompleksi'nde 29 Kasım 2011'de meydana geldi. Adem Serinel'e ait işyerinde hamal olarak çalışan Mehmet Kor ile İbrahim Avcı arasında, kamyondan meyve yüklü kasaları indirme konusunda tartışma çıktı. Tartışmanın ardından Kor, arkadaşı Avcı'yı işyeri sahibine şikayet etti. İşyeri sahibi Adem Serinel'in, "Çalışacaksan düzgün çalış" diye uyardığı İbrahim Avcı, işyerinden ayrıldı. Yaklaşık 3 saat sonra işyerine alkollü olarak dönen Avcı, kendisini şikayet eden Kor'u kalbinden bıçaklayıp kaçtı. Yakalanan İbrahim Avcı, polise teslim edilirken, Mehmet Kor ise kaldırıldığı hastanede öldü. Gözaltına alındığında 1.25 promil alkollü olduğu belirlenen Avcı, polis sorgusunda, "Sürekli o iş alıyor, esnaf bana iş yaptırmıyordu. Ben de buna içerliyordum. Akşam kamyon geldi, kasaları boşaltacaktık. Onu çağırdılar. Alkollü olduğum için bana iş vermediler. Sinirlendim, tartıştık, bıçağı çekip sapladım. Öfkemin kurbanı oldum" diye ifade verdi. İfadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemede tutuklanan Avcı hakkında, 'kasten adam öldürme' suçlamasıyla Cumhuriyet Savcılığı'nca ömür boyu hapis cezası istemiyle iddianame hazırlandı.

MAHKEMEDE CİNAYETİ REDDETTİ

Adana 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkan İbrahim Avcı, suçlamayı kabul etmedi. Avcı, savunmasında, "Ölen Mehmet Kor ile içki içiyorduk. Meyve kasalarının taşınması konusunda kavga ettik. Dükkan sahibi düzgün çalışmamız konusunda bizi uyarınca ben işi bıraktım. Daha sonra geri döndüğümde Mehmet Kor ile Ramazan Tatar tartışıyordu. Elinde bıçak olan Ramazan ile Mehmet'i ayırmaya çalıştım. Bıçağı aldım. Ölen Mehmet'i ben bıçaklamadım. Bıçakta parmak izi araştırılırsa gerçekler ortaya çıkar" dedi.

Mahkeme başkanının polisteki ifadesini hatırlattığı Avcı, "İçkili olunca bilincimi kaybetmişim. Polislere cinayet işlediğimi söylemiş olabilirim ama cinayet işlemedim. Bun suçsuzum" diye savunma yaptı.

Mehmet Kor'un acılı babası Cemal Kor, ağlayarak mahkemede sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi. Sanığa, cinayet işlerken Ramazan Tatar'ın yardım ettiğini ileri süren Cemal Kor, "Çok çalışkan olan oğlumu, kıskançlık nedeniyle öldürmüşler. En ağır şekilde cezalandırılmalarını istiyorum" dedi.

TAHLİYE TALEP EDEN AVUKATA KÜFÜR

Olayla ilgili dinlenen tanıklar, mahkemede görgüye dayalı bilgilerinin olmadığını söyledi. Sanık avukatı da tahliye istedi. Buna öfkelenen Mehmet Kor'un babası Cemal Kor ise avukata küfür edince, salon dışına çıkartıldı.

Mahkeme heyeti olaya karıştığı iddia edilen Ramazan Tatar'ın tespit edilerek duruşmaya getirilmesine karar verirken sanığın tahliye talebini reddedip, duruşmayı erteledi.

Duruşma salonunun dışında koridorda bekleyen Mehmet Kor'un yakınları ile sanık İbrahim Avcı'nın yakınları arasında kavga çıktı. Polis, kısa sürede tarafları ayırdı.



YB(BK/CK)