Eskişehir Demokratik Kadın Platformu üyesi yaklaşık 100 kişi akşam saatlerinde Hamamyolu Caddesi Yediler Parkı'nda toplandı. 'Kürtaj Haktır, Uludere Katliamdır' yazılı pankart açan kadınlar sloganlar atarak Yunus Emre Caddesi'nde bulunan AK Parti il binasının önüne doğru yürüyüşe geçti. Asarcıklı Caddesi ile Yunus Emre Caddesi kesiştiği kavşakta çevik kuvvet polisleri barikat kurarak kalabalığın yaklaşık 200 metre mesafedeki AK Parti il binasına yürümesine izin vermeyeceklerini söyleyerek grubun dağılmasını istedi. Polisin uyarısı üzerine bir süre yerde oturan kadınlar daha sonra barikatı aşmak isteyince polislerle aralarında arbede yaşandı. Çıkan olaylarda 7'si kadın 8 kişi gözaltına alınarak polis araçlarına bindirildi. Bu sırada yoldan geçen bir kadın da kalabalığa doğru "Neyin eylemini yapıyorsunuz? Kürtaj bir cinayettir" diye bağırdı, Polisler kadını uzaklaştırdı.

Eskişehir Demokratik Kadın Platformu adına basın açıklamasını okuyan Fatma Deniz, "Tayyip Erdoğan, uluslararası parlementerler konferansı kapanış oturumunda yaptığı konuşmayla kadın düşmanı yüzünü bir kez daha açığa çıkardı. 'Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum' diyen Erdoğan 3 çocuk ile başladığı kadın bedenine yönelik saldırılarına devam ettiriyor. Bu açıklamadan bir gün sonra ise AKP Genel Merkez Kadın Kolları 3'üncü kongresinde 'Her kürtaj bir Uluderedir' diyerek Kürt halkına karşı izlediği politikayı kadın düşmanı politikalarla iç içe geçiriyor" diye konuştu.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı. Gözaltına alınan 8 kişi ise Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.



EK (EK/RT)