Diyarbakır'da bu sabah Jandarma ve Polis Özel Harekat timleri ile köy korucularının da katıldığı 1700 güvenlik personeliyle başlatılan operasyonlar sürüyor. Operasyon kapsamında Kocaköy, Lice ve Hazro üçgeninde özellikle derelerin kenarında bulunan arazilere ekili esrarın hammaddesi hintkenevirleri öncelikle havadan Sikorsky helikopterleriyle tespit edildi. PKK'nın veya uyuşturucu tacirlerinin olası bir saldırısına karşı polis ve askere ait 16 zırhlı aracın uyuşturucu tarlalarına çıkan yollarda önlem aldıktan sonra jandarma ve emniyet narkotik ekipleri tarlalarda adeta tarım işçileri gibi hasada başladı.

TARLALARDA OTOMATİK KESİCİLER KULLANILDI

Hintkeneviri ekili alanların büyüklüğü nedeniyle sırtta taşınan ve elektrikle çalışan otomatik biçme aletleriyle önce köy korucuları tarlalardaki hint kenevirlerini kesti. Daha sonra polis ve askerler ise topladıkları hintkenevirlerini benzin döküp ateşe vererek imha etti.

4 helikopterin havadan destek verdiği Diyarbakır'daki son yılların en büyük uyuşturucu operasyonu halen devam ediyor. Operasyonda milyonlarca kök hintkenevirinin imha edilmesi planlanıyor.