Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 1 teröristin ölü ele geçirildiği çatışma ardından sonra bu sabah saatlerinde uçak ile Şanlıurfa'ya geldi. Bakan Çelik, Vali Celalettin Güvenç tarafından karşılandıktan sonra Balıklıgöl Devlet Hastanesi'ne giderek polis memuru Mahmut Ayan'ı, ardından Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde bulunan İsmail Dilhacıoğlu'nu ziyaret etti. Yaralı polislere ilişkin doktorlardan bilgi alan Bakan Çelik, ziyaretlerin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Viranşehir'deki çatışmalarda yaralananlara ve yakınlarına 'Geçmiş olsun' dileğini ileten Bakan Çelik, "Olayı duyar duymaz Urfa'ya geldik. Milletvekillerimiz ve valimizle burada yaralı güvenlik güçlerimizi ziyaret ettik. Vatan hainleri milletin huzurunu bozmak için bu eylemleri gerçekleştiriyor ve güvenlik güçleri millet için üzerine düşeni yapıyor. Bütün kardeşlerimize 'Geçmiş olsun' Şanlıurfa'nın duyarlılığı içinde teşekkür ediyorum. Şanlıurfa devletin milletin ve güvenlik güçlerinin yanındadır" dedi.

MANİSA'DA KEŞİF YAPTILAR

Bakan Çelik, teröristlerin hedefinin neresi olduğuna dair soruya, "Konu detaylı olarak inceleniyor. İlk bilgi teröristlerin Manisa'da keşif yaptığı ve ardından Adana'ya gittikleri yönünde. Adana'dan Şanlıurfa Viranşehir ve Ceylanpınar'a giderken olay meydana geliyor. Güvenlik güçleri bizi daha üzecek olaylara neden olmadan teröristleri etkisiz hale getiriyor" karşılığını verdi.

Bakan Çelik, saldırıya ilişkin soruşturmanın çok yönlü sürdüğünü, teröristlerin hedefleri ve bağlantılarının da araştırıldığını kaydetti. Bakan Çelik, Şırnak'ta meydana gelen ve 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğu terörist saldırıyı da kınadığını belirterek, "Türkiye olarak zorlu bir sürecin içindeyiz. Belli çevreler Türkiye'nin kalkınması ve milletin birliği ve bütünlüğünden rahatsız. Yaşanan olaylar bunun göstergesidir. Beytüşşebap'ta şehit olanlara Allah'tan rahmet diliyorum" dedi.Bakan Çelik, açıklamasının ardından çeşitli temaslarda bulunmak üzere Siverek ilçesine gitti.



Ali LEYLAK- Ömer PINAR- Ömer ŞULUL/ŞANLIURFA, -



AL,ÖP,ÖŞ(HK/İD)