Dün polisi arayan merkez İlkadım İlçesi'ndeki bir alışveriş merkezi yetkilleri, bir kişinin sahte 200 TL ile alışveriş yaptıktan sonra 06 AUE 76 plakalı otomobille kaçtığını ihbar etti. İhbar üzerine harekete geçen polis ekipleri, şehrin giriş ve çıkışlarını kontrol altına aldı.

Şüphelilerin bulunduğu otomobil, bir süre sonra Atatürk Bulvarı üzerinde durduruldu. Otomobil sürücüsü Naci T. ile yanındaki Resul K., Hasan K. ve Ali Abbas T. gözaltına alındı. Otomobilde arama yapan ekipler, güneşliğine ve tavanına gizlenmiş 200 TL'lik 48 sahte banknot ele geçirdi. Şüphelilerin yapılan üst aramasında ise sahte paralarla yapılan alışverişlerin üstünden elde edildiği sanılan 6 bin TL gerçek para ele geçti. 

Emniyet Müdürlüğü'ne götürülen şüphelilerden Resul K. rahatsızlanınca tedavi için hastaneye kaldırıldı. Naci T.'nin polise verdiği ifadesinde, "Ben sahte paraları İstanbul'dan temin ettim. Yanımdakileri de sahte paraları piyasaya sürmeleri için ayda 500 TL karşılığında çalıştırıyorum. Bunlar benim belirlediğim işyerlerine girip sahte parayla alışveriş yaparlar" dediği öğrenildi. Polisin olayla ilgili başlattığı soruşturmanın devam ettiği bildirildi.



HÇ(MS/SS)