Malatyalı olan Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan’ın yakınları, babası emekli öğretmen Ali Ertan'ın oturduğu Turgut Özal Mahallesi'ndeki Şirinevler Sitesi'ne gelerek gelişmeleri soruyor. Ali Ertan ve yakınları sürekli televizyon izleyip, komutanlardan gelecek haberi bekliyor.

Pilotların botları ve kasklarının bulunması pilot ailelerinin umudunu artırırken, aradan bir hafta geçmesine karşın henüz akıbetlerinin belli olmaması da sinirleri geriyor.

Pilot Yüzbaşı Gökhan Ertan'ın yakınlarından Mehmet Erton, “Pilotların kask ve botlarının bulunması uzmanlar tarafından hayatta olduklarını gösteren bir bulgu olarak değerlendiriliyor. Bizim de umutlu bekleyişimiz sürüyor. Zaman zaman Üs Komutanlığı'ndan bilgiler veriliyor ama daha olumlu bir haber alamadık” dedi.

Bu arada bazı uzmanlar füzenin uçağa kilitlenmesi halinde uçak radarında bunun görülebileceği ve pilotların fırlatma koltukları ile kendilerini uçaktan dışarı atabileceklerini söylüyor. Suriye tarafından düşürülen F4 tipi keşif uçağının Bin fitte füzeyi tespit etmesi durumunda 600 fitte pilotların uçağı terk etmelerini olası bir durum olduğunu söylediler.



MP(MP/ESM)