Kapadokya Bölgesi'nin en önemli kültür değerlerini barındıran merkezlerinin başında gelen Zelve Örenyeri'nde Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan alınan izinle Tekfen Flarmoni Orkestrası’nın verdiği konser, daimi şef Saim Akçıl yönetiminde yerel öğelerle bezenmiş müzik ziyafeti sundu. Vali Abdurrahman Savaş ve Tefken Holding Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Murahhas Azası Ali Nihat Gökyiğit’in yanı sıra 1500'ü aşkın klasik müzik tutkununun izlediği konserde şef Saim Akçıl yönetimindeki orkestraya solist olarak geleneksel müzik ustalarından udi Yurdal Tokcan, neyzen Ercan Irmak, kanuni Göksel Baktagir ve Azeri besteci-piyanist İlyas Mirzayev eşlik etti.

Museum Hotel'in ana sponsorluğundaki konser, Çaykovski'nin 'Serenad' isimli eseri ile yaptığı Kara Karayev'in 'Ayşe ve Dans'ı ile başladı. Azeri besteci İlyas Mirzayev'in ney, kanun, ud, piyano ve orkestra için bestelediği konçertosu ile sona eren konserde, orkestraya ud, ney, kanun ve piyano eşlik etti. 1992 yılında, farklı kültürler arasındaki ilişkilerinin geliştirilmesi, barış adına ortak bir dil yaratılması amacıyla, Saim Akçıl şefliğinde kurulan Tefken Flarmoni Orkestrası Karadeniz, Hazar Denizi ve Doğu Akdeniz bölgelerinden toplam 23 ülkenin seçkin müzisyenini bir araya getirilmesi ile oluşturuldu.

Orkestra, klasik müzik repertuarının başyapıtlarının yanı sıra temsil ettiği coğrafyanın yerel müzik aletleri için bestelenen yapıtları da seslendiriyor. Seyircisine kaliteli bir müzik sunmanın yanı sıra temsil ettiği geniş coğrafyanın müzikal ve kültürel mirasına sahip çıkmayı görev edinerek özel projelere de imza atan Tekfen Flarmoni Orkestrası'nda bulunan otantik çalgılar için özel olarak bestelenen eserler, Tekfen Flarmoni'nin kültürel mirası yaşatma konusunda gösterdiği titiz çabayı da gözler önüne seriyor.



AK(OE/İD)