Datça Belediyesi’nin desteği ile ilçeye 10 kilometre uzaklıkta Sörf Tatil Köyü Kızlanaltı Gebekum Mevkii’nde 13-15 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan yarışlara 14 farklı kulüpten 55’i erkek, 14’ü kadın toplam 69 sporcu katıldı.

Bu yılki yarışların iddialı isimleri arasında yer alan milli sörfçü Çağla Kubat, Datça’da çok zevkli ve çekişmeli yarışların yaşanacağına inandığını belirterek, "Datça, rüzgarı ve havasıyla sörf sporu için ülkemizin en ideal yerlerinden biri konumuna geldi. Burada çok önemli yarışlar yapılıyor. Rüzgarı ve denizini çok sevdiğim bir bölge, burada olmaktan çok mutluyum. Olimpiyata giden sporcular kendime örnek aldım. Kutlu Torunlar, İlknur ve Ertuğrul İçingir benim her zaman idollerim oldu" diye konuştu.

Türkiye’yi 2000 Sidney Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil eden milli sörfçü İlknur İçingir de sekiz yıl aradan sonra yeniden yarışlara katıldığını belirterek, "43 yaşındayım ve gerçekten ilk defa yarışacak gibi heyecanlıyım. Bu yılki hedefim dereceye girmek olmasa da keyif almayı umut ediyorum" dedi.

İlk gün yarışları 13-14 nat kuvvetinde esen rüzgarda yapıldı. Kuvvetli rüzgar zaman zaman kesilse de kısa aralarla yeniden artarak yarışların yapılmasına olanak sağladı.