İbradı Kaymakamlığı, İbradı Belediye Başkanlığı ile Türkiye Bisiklet Federasyonu (TBF) işbirliğinde 30 Haziran- 1 Temmuz tarihleri arasında İbradı Altınbeşik Dağ Bisikleti Yarışı yapılacak. Yaklaşık 100 sporcunun katılması beklenen yarışta, sporcular özel olarak hazırlanan 8 kilometre uzunluğundaki parkurda 6 kategoride pedal çevirecek. İbradı İlçesi'nde yapılacak dağ bisikleti yarışıyla Ürünlü Köyü sınırlarındaki dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ise en büyük yeraltı gölü olan Altınbeşik Mağarası'nın tanıtımının amaçlandığı belirtildi.

Antalya Gazeteciler Cemiyeti'nde yapılan İbradı Altınbeşik Dağ Bisikleti Yarışı'nın bilgilendirme toplantısına, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, İbradı Kaymakamı Bülent Ay, İbradı Belediye Başkanı AK Parti'li Muharrem Kaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Acar, TBF'de görevli yarış koordinatörü Yunus Yetkin katıldı. Toplantıda konuşan Badak, Altınbeşik Mağarası'nın tanıtımı ve daha fazla kişi tarafından ziyaret edilmesi amacıyla İbradı Altınbeşik Dağ Bisikleti Yarışı'nın düzenlendiğini kaydetti.

Altınbeşik Mağarası ve çevresindeki beldeleri turizm merkezine dönüştürmeyi istediklerini aktaran Badak, İbradı İlçesi'nde kamp, spor ve doğa turizmini geliştirmeyi, beldedeki tarihi evlerin de tanıtımının yapılmasının hedeflendiğini belirtti.

İbradı Kaymakamı Bülent Ay da yarışları her yıl geleneksel olarak düzenlemeyi planladıklarını söyledi. Ay, yarışlarda ilçenin kültürel değerlerinin tanıtılacağını ve ziyaretçilerin de pansiyon evlerde barınabileceğini kaydetti.



TY(SU/SS)