Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şube Başkanı İsmail Kumartaşlı ve Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali, 5 Eylül'de askeri mühimmat deposunda patlamanın meydana geldiği mevkide şehitlik yapılması için Afyonkarahisar Belediyesi'ne başvurdu. Kumartaşlı, taleplerini yazılı olarak belediyeye ilettiklerini belirtti. Başkan Kumartaşlı, "Bu üzücü olayda şehit olan askerlerimizin manevi ruhlarını yaşatmak, gelecek nesillere aktarmak için şehitlerimizin şehadet şerbetini içtikleri mevkide uygun görülecek bir yerde şehitlik yapılmasını istiyoruz" dedi.

Taleplerinin dikkate alınmasını isteyen Başkan Kumartaşlı, şehit olmadan önce Afyonkarahisar'da ikamet eden astsubaylar Bedri Naim ile Murat Düger'in yanı sıra, uzman çavuşlar Hüseyin Apaydın ile Cüneyt Akkuş'un isimlerinin de cadde ve sokaklara verilmesi için girişimde bulunduklarını kaydetti.

'İSİMLERİ YAŞADIKLARI YERDEN YAŞASIN'

Kanlıca Mahallesi Muhtarı Ahmet Karaali ise "Şehit askerlerden 3'ü benim mahallemde oturuyordu. O şehitlerimizin isimlerinin mahallemizde yaşatılması gerektiğini düşünüyorum. Dernek başkanı İsmail Kumartaşlı'ya bu fikrimi aktardım. O da bu fikri olumlu buldu ve belediyeye başvurduk" diye konuştu.