Annesinde oluşan yüksek tansiyon ve damar tıkanıklığı nedeniyle 24 haftalıkken erken doğumla dünyaya gelen Ercan ve Şennur Erol çiftinin ikinci çocukları Yağmur Naz bebek 440 gram ağırlığında doğdu. Akciğerleri gelişmediği için özel bir hastanede solunum destek tedavisi uygulanan ve ardından yeteri kadar beslenemediği için de küvözde hortumla beslenen Yağmur Naz bebek yaşama azmiyle doktorları bile şaşırttı. 

Hastanenin Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Erdinç Gözcü bebeğin tedaviye olumlu yanıt vermesi sonucu mutlu sona ulaştıklarını söyledi. Bebeğin hastanede yapılan tedavileri ardından sağlığına kavuştuğunu anlatan Gözcü, şöyle dedi:

"Bebek 440 gram ağırlığında doğdu. Hemen yoğun bakım ünitesinde özel tedaviye aldık. Solunum destek tedavisi uyguladık. Tedaviye olumlu yanıt alarak 3 ayın sonunda mutlu sona ulaştık. Şu anda hasta bebeğimizin solunumu çok rahat ve herhangi bir sıkıntısı yok. Aile hastanemize geldiklerinde çok endişeliydi. Şu anda ellerine sağlıklı olarak bebeği vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. 1.5 kiloya ulaştı. Artık normal sağlığına kavuştu. Taburcu edeceğiz."

Oto tamirciliği yaparak geçimini sağlayan baba Ercan Erol bebeklerinin sağlığına kavuştuğu için çok mutlu olduğunu anlatırken, "Gittiğimiz ilk hastanede bize bebeğimizin kalp atışının zayıf ve anneden gelen damarların tıkandığı için ölü doğum olacağını söylediler. Daha sonra başka bir hastaneye gittik. Doğum ardından uygulanan tedaviyle bebeğimiz hayata tutundu. Çok mutluyuz" diye konuştu. 



EA(MB/İD)