Tekirdağ’ın Kumbağ tatil beldesindeki bir markete müşteri olarak giren ve sol kolu olmayan K.E., yaptığı 5 liralık alışveriş için kasaya geldi. Burada 100 lira verdiğini iddia ederek kasiyerden para üstü olarak 95 lira alarak marketten uzaklaştı. Market sahibinin durumundan şüphelenmesi üzerine jandarma ekipleriyle birlikte işyerinin güvenlik kameraları incelendi. K.E.’nin kasiyere cebinden çıkardığı 100 lirayı 'Verdim' diyerek yeniden cebine koyduğu ve 95 lira para üstü alarak dolandırıcılık yaptığı tespit edildi.

Jandarma ekiplerinin belde de yaptığı araştırma sonucu kısa sürede yakalanan K.E., güvenlik kamerası kayıtlarına rağmen suçlamayı kabul etmedi. Kumbağ Jandarma Karakolu’nda ifadesi alınan K.E.’nin çevresinde 'İzmir faresi' olarak tanındığı ve sahte kimlikle 25 hırsızlık ile dolandırıcılık suçundan kaydı olduğu belirlendi.

CEZAEVİNDEN FİRAR ETMİŞ

Tekirdağ’da da bir marketler zincirinin 4 şubesinden aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığı belirlenen K.E.’nin geçen yıl Çanakkale Açık Cezaevi’nden firar ettiği ve arandığı ortaya çıktı. Kumbağ Jandarma Karakolu’ndaki işlemlerinin ardından Tekirdağ Adliyesi’ne sevk edilen K.E., dolandırıcılık suçundan tutuklanarak T Tipi Cezaevi'ne konuldu.

Jandarmanın olayla ilgili soruşturması sürüyor.



RY(LK/CK)