CHP Karabük İl Başkanlığı, Karabük Üniversitesi'nde stant açarak, kayıt yaptırmaya gelen öğrencilere kenti tanıtıcı broşürler dağıtırken, kent ile ilgili bilgilendirip yardımcı oldu. Yerel basında konuşan adı açıklanmayan bir yurt sahibi, CHP'ye bağışta bulunan yurt ve pansiyonlara partinin öğrencileri yönlendirdiğini, kendisinin de 1000 TL bağışta bulunduğunu ancak, yurduna öğrenci yönlendirilmediğini iddia etti.

CHP Karabük İl Başkanı Bayram Karadağ iddialar üzerine bugün görevinden istifa ettiğini açıkladı. Karabük Üniversitesi'nde kayıtlarının başlamasıyla birlikte öğrencilere yardımcı olmak istediklerini, bu nedenle stant açtıklarını belirten Karadağ, şöyle dedi:

"Bu cemaat yurtlarının yapmış olduğu bir komplodur. Gerici, yobaz bazı yurt görünümündeki yerlere öğrenciler gitmesin diye konuştuk. Evet, doğrudur bu bizim siyasi ahlakımız gereği yaptığımız uygulamadır. Ancak, biz kimseden para almadık. Zaten bu konuda iddia edenlerle mahkemede görüşeceğiz. Ben şimdilik il başkanı sıfatıyla istifa ettim."



BD(MÇ/İD)