Danıştay saldırısına ait kamera kayıtlarının silinmesine ilişkin davanın 4. duruşması bugün görülüyor. İstanbul 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada 4’ü tutuklu 10 sanık yargılanıyor. Çağlayan’daki Adalet Sarayı’nda görülen davaya tutuklu sanıklar OYAK Güvenlik’in eski Genel Müdürü Orhan Çoban, OYAK Güvenlik Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Tarık Özyılmaz, OYAK Elektronik Güvenlik Sistemleri Müdürü Yavuz Selim Kavaklıoğlu, OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Bilgi İşlem Müdürü Barış Demirtaş getirildi. Bazı tutuksuz sanıklar da duruşmada hazır bulundu.


“DANIŞTAY BİNASINDAKİ CİHAZ HER AKŞAM KAPATILIYORDU"


Duruşmada savunma yapan tutuklu sanık OYAK Savunma ve Güvenlik Sistemleri Şirketi Bilgi İşlem Müdürü Barış Demirtaş, legal veya illegal hiçbir örgüte üye olmadığını belirtti. Danıştay kayıtlarına ilişkin kasıtlı olarak bir silme işlemi yapmadığını belirten Demirtaş, kameraların kayıt cihazının her akşam 19.00 ve 20.00 aralığında kapatılıp, sabah 07.00 – 08.00 aralığında açıldığını söyledi. Demirtaş, “ Şarteli indirilen bir bilgisayar tabi ki arızalanır. 2009 yılında Danıştay Genel Sekreter Yardımcısı Engin Çakmak’ın isteği doğrultusunda bir toplantı gerçekleştirdik Toplantıda Engin Çakmak, Danıştay binasındaki kat görevlisine cihazın her akşam kapatılıp kapatılmadığını sordu. Kat görevlisi de kapatıldığını söyledi ve LOB kayıtlarından da cihazın kapatıldığını gördü. Bize inanmış olacaklar ki hakkımızda suç duyurusunda dahi bulunmadılar" dedi.


“FİLLERİN KAVGASINDA ÇİMENLERİN EZİLMESİ KAÇINILMAZDIR"


Kayıt cihazının arızalandığını ve arıza ile ilgili İsrailli üretici firmayla iletişime geçildiğini belirten Barış Demirataş, “Üretici firma internet üzerinden arızayı düzeltemedi. 25 Mayıs 2006 tarihinde üretici firmanın Ankara temsilcisi geldi. Üretici firma cihazda görüntü olmadığını söyledi" diye konuştu. TÜBİTAK ve Emniyet Genel Müdürlüğünün hazırladığı bilirkişi raporunda, Hard diskteki verilerin geri dönüştürülemez bir biçimde 3 dakikada silindiğinin vurgulandığını belirten Barış Demirtaş, “Geri dönüştürülemeyecek şekilde silme hususunda ise şunu söyleyebilirim, Data diskteki 80 GB verinin silinmesi saatler, günler alır" diye konuştu. Silme işlemini yapanların hedefinin kendisi olmadığını belirten Demirtaş, “Fillerin kavgasında çimenlerin ezilmesi kaçınılmazdır" dedi.


(BB)