Konya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, son dönemlerde park halindeki otomobillerden hırsızlık olaylarının artması üzerine çalışma başlattı. Meram İlçesi Turgut Reis Mahallesi'nde yabancı plakalı bir otomobilin camını kırarak içerdeki cep telefonu çalan Yusuf A.,'yı telefonu satmak isterken yakaladı. Çalışmasını sürdüren polis, bu kez de ailesiyle beraber Mevlana Müzesi'ni ziyarete gelen Engin Çağlar'a ait 40 EC 632 plakalı otomobilin camını kırıp, çantadaki altın yüzük, kolye ve zinciri çalan Hasan T. (28), ile yanındaki arkadaşı Melüt Ş.,'yi (28) altınları kuyumcuya satarken gözaltına aldı.

Selçuklu İlçesi'nde ise park halindeki 42 SL 184 plakalı otomobilin kapısını tornavidayla açıp düz kontak yaparak çalan 20 yaşındaki Besim Y. de aracın akülerini bir sanayi sitesinde satmaya çalışırken yakalandı. Yaşanan 3 ayrı hırsızlık olayı ile ilgili çaldıklarını satarken göz altına alınan 4 şüpheli sorgulanmak üzere polis merkezine götürüldü.

Şüphelilerden poliste hırsızlıktan kaydı bulunan Yusuf A.'nın son bir ay içerisinde 5 kez aynı suçtan yakalanarak gözaltına alındığı ve çıkarıldığı adli makamlarca serbest bırakıldığı öğrenildi. 

Poliste ifadeleri tamamlanan şüpheliler, Meram Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık raporu aldıktan sonra adliyeye sevk edildi.