Kaza, saat 10.00 sıralarında, Antalya'yı Alanya'ya bağlayan D-400 Karayolu Havalimanı Kavşağı'nda meydana geldi. Yol kenarında tekne tamir atölyesi bulunan Alparslan Kurt, bir deniz bisikletini tamir etmeye başladı. Çalışma sırasında vidası kalmayan Kurt, yolun karşısında işyeri bulunan kardeşinin yanına gidip vida almak istedi. Karşıya geçmek için yola çıkan Kurt'a, Erdal Bayraktar yönetimindeki 07 EUP 09 plakalı otomobil çarptı.

OTOMOBİL İLE BARİYER ARASINDA SIKIŞTI

Çarpmanın etkisiyle otomobil ile yol kenarındaki bariyerlerin arasına sıkışan Alparslan Kurt'un sağ bacağı diz hizasından, diğeri diz altından koptu. Erdal Bayraktar'ın otomobili ise bariyerlere çarptıktan sonra ters dönerek aynı yönden gelen Kenan Karabulut yönetimindeki 07 BHV 93 plakalı otomobil ile çarpıştı. Kazada, sürücüler ve Kenan Karabulut'un otomobilinde bulunan Ali Uçtu yaralandı.

Kazada iki bacağı da kopan Alparslan Kurt ile Kenan Karabulut ve Ali Uçtu, çevredeki hastanelere götürülerek tedaviye alındı. Hafif yaralı Erdal Bayraktar ise ifade vermek için bulunduğu ekip otomobili içinde tedavi edildi.

Kopan bacaklarıyla birlikte Akdeniz Üniversitesi Hastanesi'ne getirilen Alparslan Kurt, acil servisteki ilk müdahalenin ardından bacakların yerine dikilmesi için ameliyata alındı. Beyninde travma, kaburgalarında kırık ve akciğerinde delik olduğu belirtilen Kurt'un durumunun ciddiyetini koruduğu kaydedildi.



EA(SU/CK)