ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir toplantıda yaptığı konuşmada, bu yıl ilk kez yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı'na değindi. Bu sınavın kendisini heyecanlandırdığını  belirten Prof. Dr. Demir şunları söyledi:

"11 Mart'ta Ankara'da Seviye Tespit Sınavı var, arkasından 22 ilde Üniversitelerarası Kurul Dil Sınavı olacak. Ama asıl büyük sınavımız 1 Nisan 2012'de yapacağımız Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı olacak. Arka arkaya bir sınav maratonu olacak. Bu yıl KPSS Orta Öğretim Ön Lisans Sınavı ile beraber 9 milyon adayı sınava alma planımız var. Fakat beni asıl heyecanlandıran, ilk kez yapılacak olan Özürlü Memur Seçme Sınavı. 29 Nisan'da gerçekleştireceğimiz bu sınav, devlet memurluğu kadrosuna yerleştirilecek özürlü vatandaşlarımız için yapılacak. Gerek adayların hassasiyeti, gerekse yapacağımız sınavın özelliği bakımından son derece kritik ve önemli."

Yaklaşık 2 saat süren ve büyük bölümü basına kapalı gerçekleştirilen toplantının ardından Başkan Prof. Dr. Ali Demir, daha sonra Ondokuz Mayıs Üniversitesi Konukevi'ne geçti.

MS,YK(İS/COŞ)