Çördük Köyü'nde, 1990 yılında muhtarlık tarafından verilen araziye köylülerin yardımıyla başlarını sokacak bir ev yapan ve geçimlerini sağlamak için 4 dönümlük araziye zeytin ağacı diken Hız ailesinin, geçen yıl sonuçlanan davada 'orman işgalcisi' oldukları karırı verildi. Yapılan tebligatta 15 gün içinde evi tahliye etmeleri istendi. Ancak buna uymayan Hız ailesine 28 Şubat 2012 tarihinde ikinci yazı geldi. Orman İşletme Müdürlüğü'nden gelen yazıda Çördük Köyü Çamlıbel Mevkii'nde bulunan arazi üzerindeki ev ve meyve ağaçları, kolluk kuvvetleri ile birlikte 7 Mart 2012 tarihinde yıkılacağından o tarihe kadar arazinin boşaltılması gerektiği belirtildi.

Binayı yine tahliye etmeyen iki çocuk babası 55 yaşındaki Mustafa Hız, sonunda Mustafakemalpaşa Kaymakamlığı'nın yardım sözü üzerine evi boşalttı. Ev yıkılırken, bahçede bulunan 100 zeytin ağacını yerinden söken Orman İşletme Müdürlüğü, bugün düzenlenen bir tören ile 120 kök çam fidanını 4 dönümlük araziye dikti.

Evi yıkılarak yerine çam fidanı dikildiğini öğrenen Mustafa Hız, "Kimseye zararımız yoktu. Evimin bahçesine 100'e yakın zeytin ağacı dikmiş ve 20 sene de gözüm gibi bakmıştım. Bu ağaçları kökünden söktüler. Bazılarını alıp götürürken bazılarını ise burada bıraktılar" dedi.

Mustafa Hız, kaymakamlığın ailesini yerleştirdiği evin kirasını bir ay karşılaşacağını bir ay sonra bu evin kirasını nasıl ödeyeceğini bilmediğini söyledi.