Halen Antalya'daki bir cenaze hizmetleri şirketinin morgunda bulunan Meylan'ın cenazesiyle ilgili gümrükleme işlemleri tamamlandı. Meylan'ın cenazesi, saat 19.30'da Türk Hava Yolları'na ait uçakla İstanbul'a gönderilecek. Cenaze, yarın saat 09.10'da İstanbul Atatürk Havalimanı'ndan kalkacak Türk Hava Yolları'nın TK1807 sefer sayılı uçağıyla Fransa'nın Lyon kentine götürülecek. Fransız cerrah ile birlikte Antalya'da tatil yapan erkek arkadaşı ve kızının, cenaze hazırlıklarına başlamak üzere önceden Lyon'a gittikleri belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Plastik cerrah Nadia Marie Emmanuel Cartier Meylan, erkek arkadaşı ve kızıyla tatil için geldiği Lara'daki otelin sahilinde 17 Ağustos'ta su kayağı yaparken düştükten sonra baş ağrısı şikayetiyle hastaneye kaldırılmış, ancak müdahaleye rağmen beyin ölümü gerçekleşmişti. Kadının vasiyeti üzerine erkek arkadaşı ve kızı organları bağışlamak istediklerini söylemişti.

Bunun üzerine Akdeniz Üniversitesi Prof. Dr. Tuncer Karpuzoğlu Organ Nakli Enstitüsü'nde gerçekleştirilen operasyonla Meylan'ın bir böbreği üç çocuk annesi Emine Bilensoy'a, diğer böbreği 21 yıldır diyalize giren B.Y.'ye nakledildi. Fransız doktorun karaciğeri de Konya'da adı açıklanmayan bir kadını hayata bağladı.