Ordu'da ulu önderin ölümünün 74'üncü yılı nedeniyle düzenlenen anma programında Atatürk parkındaki Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. Ordu Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Şeref Çakmak, CHP'li Belediye Başkanı Seyit Torun, daire müdürleri, polis, askeri erkan, siyasi parti sivil toplum örgütü temsilcileri, öğretmen ve öğrencilerin katıldığı programda, sirenlerin çalmaya başladığı 09.05'te saygı duruşunda bulunuldu. Bu sırada yoldan geçen sürücüler de araçlarından inerek Atatürk için saygı duruşunda bulundu. Kent merkezi içinden geçen Karadeniz Sahil Yolu'nda trafik bir süre dururken, uzun araç konvoyu oluştu. 2 dakikalık saygı duruşunun ardından yolda trafik normale döndü. Anma programı Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen programla devam etti.

TGB'LİLER MEVLİT OKUTTU

Öte yandan dün akşam da yatsı namazının ardından Türkiye Gençlik Birliği (TGB) ve Eğitim-İş Ordu şubeleri tarafından Yalı camisinde Atatürk için mevlit okutuldu. Mevlidin ardından TGB'li gençler, Atatürk Anıtı'nda 'Ata'ya saygı' nöbeti tuttu. Eğitim-İş Ordu Şubesi Başkanı Hikmet Pala, "Mustafa Kemal bu toplumun bir önderiydi. Bugün insanlarımız özgür bir şekilde ibadetlerini gerçekleştiriyorsa, özgür bir şekilde bu ülkede ezan okunabiliyorsa bunun en büyük sebebi Mustafa Kemal ve arkadaşlarının vermiş olduğu ulusal kurtuluş mücadelesidir. Bu anlamda ebediyete intikal etmiş bu insanlar için Kuran okutulmasının çok anlamlı olacağını düşündük ve bu programı yaptık" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin Milletvekili Prof.Dr. Aytuğ Atıcı ve bazı partililerde nöbet tutan gençleri ziyaret ederek destek oldu. Atıcı, "Atatürk'e cumhuriyetimize ve bütünlüğümüze yapılan saldırılar, ne kadar ağır olursa olsun burada gençlerin Türkiye Cumhuriyetini laik, demokratik, sosyal hukuk devletimizin koruyacaklarına yürekten inanıyorum. Bugün gençleri bura görmekten çok büyük keyif aldım" dedi.

Dün akşam saat 21.05'te başlayan nöbet yağmurlu havaya rağmen bugün saat 09.05'e kadar sürdü.

Diğer taraftan Çorum'da Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 74'Üncü yılında saygıyla anıldı. Yağmur altında kutlanan etkinliği yaklaşık bin kişi katıldı. Anma programı çerçevesinde ilk tören Atatürk anıtında gerçekleştirildi. Atatürk Anıtına çelenk sunulmasının ardından saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu, herkes 2 dakikalık saygı duruşunda bulundu. Törene Çorum Valisi Sabri Başköy, Garnizon Komutanı Albay Hakan Saraç, AK Partili Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, siyasi parti temsilcileri, askeri ve sivil erkan katıldı.



NK,YÇ(MS/AK)