Tunceli'de PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerden Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in cenazesi, Tunceli'deki askeri törenin ardından, askeri uçakla Afyonkarahisar'a gönderildi. Şehit Ramiz Demir'in cenazesi, önce Köprülü Köyü'ndeki evinin önüne getirildi, ailesi, yakınları ve köylülerinden helallik alındı. Bu sırada şehidin annesi Neslihan ve babası İbrahim Demir, cenaze aracındaki tabuta sarılarak, ağladı.

Şehidin cenaze namazı, Köprülü Köyü meydanında kılındı. Cenaze namazına şehidin ailesi, akrabaları, köylüleri, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar milletvekilleri AK Partili Halil Ürün, CHP'li Ahmet Toptaş, MHP'li Kemalettin Yılmaz ile siyasi parti il başkanları, askeri erkan ve bürokratların yanı sıra, çevre ilçe ve köylerden gelen yaklaşık 2 bin kişi katıldı.

Cenaze namazını kıldıran İl Müftüsü Mustafa Kaya, şehadet mertebesinin yüce bir makam olduğunu belirterek, "Şehidimize Allah rahmet eylesin" dedi.

Daha sonra şehit Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir'in naaşı, Köprülü Köyü yeni mezarlığına defnedildi.

Cenaze namazından önce şehidin babası İbrahim Demir'in elini öpen ve başsağlığı dileyen Afyonkarahisar Gazeteciler Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Abdioğulları, "Biz artık şehit haberleri yazmak istemiyoruz. Acınızı paylaşırız" dedi.



MA(SU/SS)