Konaklı Beldesi'nde öğlen saatlerinde güneşlenen turistler, kıyıdan yaklaşık 150 metre açıktaki yunus leşini fark etti. Turistlerin haber verdiği sahildeki büfe çalışanları, Sahil Güvenlik Komutanlığı'nı arayarak durumu bildirdi. Alanya Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı'na bağlı ekipler, zodyak botla bölgeye gelerek inceleme yaptı. Yunusun telef olduğunu belirleyen ekipler, daha sonra kuyruğuna ip bağladıkları yunusu, bir otelin iskelesinden kıyıya çıkarttı. Burada hazır bekleyen itfaiye ekipleri, 3 metre uzunluğundaki yunusu kumsala götürüp inceledi. Bu sıra toplanan turistler ise yunus leşiyle fotoğraf çektirmek için sıraya girdi.

İncelemenin ardından Konaklı Belde Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne ait kepçeyle kıyıdan alınan yunus leşi, çöp depolama alanında kazılan çukura gömüldü. Yunusu denizde ilk fark eden Kırgızistan uyruklu 31 yaşındaki Melis Borubay, "Önce fok balığı sandık. Yüzerek yanına gittiğimize yunus olduğunu anladık. Öldüğünü görünce de yardım istedik" dedi.

Sahilde fotoğrafçılık yapan Mustafa Karataş ise bölgede çok fazla ağla balık avlandığını, yunusun da bu ağlardan birine takılarak telef olmuş olabileceğini kaydetti.