Belediye meclisi salonunda basın toplantısı düzenleyen Belediye Başkanı İsmail Ok, babası Eyüp Ok'un vefatından sonra yaptıkları hayrın bile soruşturulduğunu belirtti. Türkiye'ye demokrasiyi, insan haklarını getirmek için yola çıktığını iddia edenlerin, insanlık onurunu, şeref ve haysiyetini ayaklar altına alan faşizan bir rejim uyguladığını ileri süren Başkan Ok şunları söyledi:

"Faşizan, dikta özleminde olan bir hükümet sanırım dünyada kalmadı, kalanlar da tek tek yıkılıyor. Balıkesir'de de AKP Hükümeti’nin faşist uygulamalarıyla karşı karşıyayız. Dün kendilerinin şikayetçi oldukları konularda, bugün onlardan daha ağırını şahsıma ve aileme uyguluyorlar. Bu da bizi derinden yaralıyor. Ağustos ayında babam Eyüp Ok’un rahmetli oluşundan sonra kardeşlerimle köyümüz Hotaşlar’da hayır yaptık. Yaptığımız hayırdaki tüm kalemleri o zaman not almıştık. Bunu AKP Hükümeti’nin gündeme getireceğine, insanlık onurunu ayaklar altına alacağına inandığımız için değil, kul hakkından korktuğumuz için yaptık. Babamıza vefatı sonrası görevimizi yerine getirirken, kimden hizmet aldıysak borçlarımızı yazdık ve tamamını ödedik."

'İSRAİL'İN ZULMÜNDEN DAHA AĞIR' 

Ancak maalesef bugün nolisimiz elinde bir liste ile hayır için ödeme yaptıkları kişilere gittiğini, 'Belediye Başkanı İsmail Ok'un babasının bu hayır parasını kim yatırdı?' diye sorduğunu öne süren Başkan Ok, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu İsrail'in Filistin'e uyguladığı zulümden daha ağır. AKP Hükümeti İsrail'in Filistin'e uyguladığını, bugün biz muhalif belediye başkanlarına reva görmektedir. Aslında çok ağır şeyler söylemek istiyorum ama buna terbiyem izin vermiyor. Çünkü bir makamı temsil ediyorum. Emniyet görevlileri emireri. Talimatları yerine getirip, görevlerini yapmaya çalışıyor. Bizim polisimizle, güvenlik güçlerimizle, kamuda çalışanlarıyla hiç bir sorunumuz yok. Ama ülkeyi bu hale getiren faşist AKP Hükümeti’yle hem bu dünyada hem öbür dünyada hesaplaşacağız."

TEK TEK FATURALARI GÖSTERDİ

Başkan Ok babasının hayrından sonra kimlere ödeme yapıldığını tek tek açıkladı ve faturalarını gösterdi. Başkan Ok, bir gazetecinin 'Araştırılan başka bir şey var mı?' sorusuna "Daha ne olsun? Herhalde yatak odamıza girmişlerdir" yanıtını verdi.

Başkan Ok, "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Balıkesir Milletvekili Edip Uğur sizi aradı mı?" sorusu üzerine de “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı'nda azıcık insaniyet varsa, çıkıp 'Başkana yapılan büyük hakarettir, saygısızlıktır' diye kamuoyuna bir açıklama yapmalıydı. Ama benim meselem AKParti Genel Başkan Yardımcısı ya da Ali-Veli değil. Türkiye'deki sistemle ilgilidir" dedi.



CY(İÖ/COŞ)