Pamukova'da geçen 18 Ekim'de meydana gelen olayda, 8 aylık hamile Neslihan Çelik eski eşi Osman Safa'nın tabancalı saldırısına uğradı. Vücuduna 4 kurşun isabet eden kadın olay yerinde hayatını kaybederken, olaya müdahale eden 112 Acil Servis ekibi karnındaki bebeği kurtamak için büyük çaba gösterdi.

112 ambulansına alınan kadına oksijen solunumu yaptırılarak bebeğin hastaneye gidene kadar 35 dakika süreyle hayatta kalması sağlandı. İlk olarak Sakarya Doğumevi'nde daha sonra da sevk edildiği Kocaeli Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde hayatta tutulmaya çalışılan bebek, olaydan 3 gün sonra hayatını kaybetti.

İl Sağlık Müdürlüğü söz konusu olaya müdahale eden ve bebeğin yaşatılması konusunda büyük çaba harcayan 112 ekibini ödüllendirdi. İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Murat Alemdar'ın makamında düzenlenen ödül töreninde ekipte görevli ATT (acil tıp teknisyeni) Birgül Akçer, ATT Hilal Doğu ve Ambulans Sürücüsü Ahmet Tiryaki'ye teşekkür belgesi verildi.

Sakarya İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Murat Alemdar ödül törende yaptığı açıklamada, "112 ekibinin bu başarısı tüm idare heyeti olarak kendilerini de gururlandırdığını ve Pamukova ekibine ve özveriyle çalışmakta olan tüm sağlık camiasına bundan dolayı bir kez daha teşekkür ediyorum" diye konuştu. Ödül töreninde 112 Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Nevin Özçelik ve İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Semih Yıldırım da hazır bulundu.