İstanbul 6. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık Fatih Edremit, tutuklu kaldığı süre gözönüne alınarak tahliye edildi. Edremit'e yurtdışına çıkış yasağı koyan mahkeme, 15 günde bir karakola imza atması koşuluyla adli tedbir uygulanmasına da hükmetti. Duruşma ertelendi.


12 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR


İstanbul Cumhuriyet Savcılığı'nca hazırlanan iddianamede, sanık Doğukan Fatih Edremit'in, 13 Eylül 2011 günü Etiler'deki bir spor saloununda iki yıl önce babasının öldürülmesi olayıyla ilgili yargılanıp tahliye edilen Bülent Zara ile karşılaştığı, “Ne işin var ulan senin burada!" diyerek glock marka ruhsatsız tabancasını çekerek Zara'nın sol bacağına ateş ettiği anlatılıyor. Doğukan Fatih Edremit'in "silahla yaralama ve ruhsatsız silah taşımak" suçlarından 6 yıldan 12 yıla kadar hapsi isteniyor.


EDREMİT CİNAYETİ


Şişli'deki bir rezidansta 22 Haziran 2009’da işadamı Fatih Edremit öldürülmüş cinayete ilişkin davaya bakan İstanbul 2. Ağır Ceza Mahkemesi, tutuklu sanık Hasan Heybetli’yi ‘kasten adam öldürmek’ suçundan 25 yıl, ‘ruhsatsız silah taşımak’ suçundan da 10 ay hapis cezasına çarptırmış, tutuklu sanık Onur Özbizerdik’in ise beraatına hükmederek, tahliyesine karar vermişti. Mahkeme, 9 Şubat 2010 tarihinde tahliye edilen tutuksuz sanık Bülent Zara’nın da beraatına hükmetmişti. Kararın temyiz edilmesi üzerine dosya Yargıtay 1. Ceza Dairesi’ne gönderilmiş, Daire, Heybetli’ye verilen 25 yıl 10 ay cezayı ve sanık Bülent Zara hakkındaki beraat kararını onadı. Özbizerdik’in beraat kararını ise bozmuştu.


(BB)