Merkeze bağlı Hamzabeyli Beldesi’ndeki Fidanlık Sokak’ta dün saat 06.00 sıralarında meydana gelen olayda, işlettiği kahveyi açmaya giden 45 yaşındaki Mehmet Aydemir, sokaktan geçtiği sırada komşusu Sabri Akkoç'u, evinin kapısının önünde kanlar içinde hareketsiz yatarken gördü. Akkoç'un yanına giden Aydemir, boğazının kesildiğini fark edince jandarma ve sağlık ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen sağlık görevlileri talihsiz adamın hayatını kaybettiğini belirledi. Jandarma ekipleriyle eve giren sağlık görevlileri, evin mutfak kapısı önünde de çiftçi Sabri Akkoç’un eşi Sibel Akkoç’un boğazı kesilmiş cesedini buldu. Akkoç çiftinin cesedi otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’na kaldırıldı.

JANDARMA 4 ÖZEL EKİP KURDU

Katil ya da katillerin yakalanması için çalışma başlatan jandarma, evdeki ipuçlarını tek tek inceledi. Evin mutfak penceresinden girip, yatak odasındaki çekmeceleri kurcalayan ancak bir şey almayan şüphelinin, arkadaki bir odanın penceresinden kaçtığı tespit edildi. Ayrıca evde cinayet şüphelisine ait olduğu düşünülen ayak izleri ve pencerede de saç teli bulunduğu belirtildi.

Öte yandan Sabri Akkoç’un yaklaşık iki hafta önce evine yine aynı pencereden hırsız girmesi üzerine parasını cebinde taşımaya başladığı, cesetteki pantolonun cebinden de 6 bin 500 TL çıktığı belirtildi. Cinayetin aydınlatılması için yoğun çaba harcayan jandarmanın 4 ayrı özel ekip oluşturduğu bildirildi.

İKİ AYRI BELDEDE TOPRAĞA VERİLDİLER

İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu’ndaki otopsisi önce biten Sabri Akkoç’un cenazesi yakınlarına teslim edildi. Cenazeyi alan aile, dün ikindi vakti kılınan namazın ardından Sabri Akkoç’u Hamzabeyli Belde Mezarlığı’nda gözyaşları arasında toprağa verdi.

Sibel Akkoç’un otopsisi ise ancak bugün tamamlanabildi. Cenazeyi alan ailesi, talihsiz kadını son kez Hacıhaliller Beldesi Cumhuriyet Mahallesi’ndeki baba ocağına götürdü. Baba İrfan Gedik ile anne Saadet Gedik sinir krizi geçirdi. Evin bulunduğu sokakta bir ambulans bekletildi. Daha sonra Hacıhaliller Belde Camii’ne getirilen Sibel Akkoç, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından belde mezarlığında toprağa verildi. Bu sırada, yakınları gözyaşlarına boğuldu.



MHÖ(İÖ/COŞ)