Kilimli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün geliştirdiği 'Sağlık Ana' projesi kapsamındaki uygulamaya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Kilimli Belediye Başkanlığı da destek verdi. Beldedeki hayırseverler ve esnafın desteği ile sağlanan bal, tereyağı, peynir, zeytin, yumurta, domates, salatalık ve meyme suyundan oluşan kahvaltılar, Damarlı İlkokulu ve Ortaokulu'nda sabah öğrencilere dağıtıldı. Toplam 130 öğrenci, sınıflarında kahvaltılarını yaptıktan sonra ders başı yaptı. Damarlı İlkokulu ve Ortaokulu'nda 25 Ocak 2013'e kadar devam edecek kahvaltı uygulamasının, daha sonra Madenciler İlkokulu ve ardından diğer okullarda da yaygınlaştırılacağı belirtildi.

Kilimli Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ergin Erenoğlu, 'Sağlık Ana' projesini 4 yıl boyunca beldedeki tüm okullarda uygulamayı planladıklarını söyledi. Erenoğlu, "Amacımız obezite ile mücadele etmek ve öğrencilerimizin sağlıklı beslenmesini sağlamak. Pilot olarak seçtiğimiz bu okulda 25 Ocak tarihine kadar her gün çocuklarımıza kahvaltı vereceğiz. İkinci dönem başka okullarda devam edeceğiz. Ayrıca beslenme saatlerinde de çocuklara tarhana, mercimek çorbası, meyve suyu, kıymalı pide, sandviç, ayran gibi değişik menüler ikram edilecek" dedi.

Öğrencilerle birlikte kahvaltı yapan Kilimli Belediye Başkanı AK Parti'li Seçkin Özdemir de obeziteye karşı başlatılan projenin, öğrencilerin sağlıklı beslenmesi açısından çok önemli olduğunu söyledi. 



DS(EE/BT)