İlkadım İlçesi Güzeldere Mahallesi'nde oturan çocuklar geçen eğitim ve öğretim yılında, Mert Irmağı karşısında bulunan ve köprü olması halinde 300 metre uzaklıkta bulunan Canik İlçesi Dereler İlköğretim Okulu'na gidebilmek için her gün gidiş geliş yaklaşık 8 kilometre yol yürümek zorunda kaldı. Mert Irmağı üzerinde köprü olmadığı için evlerinin karşısındaki okula gitmek isteyen öğrencilerin çilesinin bu yılda süreceğini söyleyen mahalle muhtarı Seyfettin Algül, şöyle dedi:

 "4+4+4 sistemine' geçilince yeni kayıt olacak çocuklar ilçemizdeki ilköğretim okullarına sistem üzerinden kayıt edildi. O okullarda çok uzakta bulunuyor. Çocuklarımızı taşıyacak servis yok. Ailelerde çocuklarını uzak okullara göndermiyor. Adres değişikliği gösterip çocukları Derecik İlköğretim Okulu'na kayıt ettiriyorlar. Bu yıl bu okula 45-50 öğrenci gidecek. Yazın çocukları sırtımızda karşıya geçiriyoruz. Ama kışın çocuklar en yakın köprüden geçip okula gitmek için 4 kilometre yürümek zorunda kalıyorlar."

Çocukların eğitim çilesinin ırmak üzerine köprü yapılınca biteceğini ileri süren Muhtar Algül, "8 yıldır köprünün yapılması için mücadele ediyoruz. İmza toplamaya başladık. Taşımalı eğitim sistemi belediye otobüsleri olduğu için yapılamıyor. Ailelerin servise verecek paraları da olmayınca çaresiz kaldık" diye konuştu.



YK(İS/İD)