Son yıllarda öğretmenlere yönelik şiddetin büyük artış gösterdiğini belirten Türk Eğitim Sen Antalya Şube Başkanı Bünyamin Seçme, neredeyse her gün eğitim ve bilim yuvalarında öğretmenlerin sözlü ya da fiziksel saldırıya uğradığını kaydetti. Öğrenci ve velilerin öğretmenleri bıçakladığını, sopalarla meydan dayağı attıklarını belirten Bünyamin Seçme, Kütahya’da ve İstanbul Esenyurt’ta iki öğretmenin öğrencisi tarafından bıçaklanması, Sakarya’da bir velinin öğretmeni tekme ve yumruklarla dövmesinin, öğretmenlere yönelik saldırıların hız kazandığını gözler önüne serdiğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer’in ve bürokratlarının bu içler acısı ve düşündürücü manzarayı film seyreder gibi seyrettiğini aktaran Seçme, öğretmenlerin sahiplenilmemesi, öğretmenlere yönelik şiddeti önlemek için acil eylem planı hazırlanmamasının üzüntülerini bir kat daha artırdığını dile getirdi.

"ÖĞRETMENE KAYBETTİĞİ İTİBARI KAZANDIRIN"

Okullarda tehlike zilleri çalarken ve öğretmenlerin can güvenliği tehdit altındayken bunlara karşı önlem almayanların hala koltuklarında oturmasını manidar bulduklarını belirten Seçme, şöyle konuştu:

“Sayın Dinçer, büyük bir özveri ile görev yapan öğretmenlerimize yapılan bu insanlık dışı muameleye daha ne kadar sessiz kalacaktır? Ne zaman makam odasından çıkacak, kendi personeli ile kucaklaşacak ve onları sahiplenecektir? Ne zaman önlem alınması için bakanlığı en üst seviyede alarma geçirecektir? Milli Eğitim Bakanı olduğunuzu unutmayın ve eğitim çalışanlarını sahiplenin. ‘Personelimin kılına zarar gelirse karşınızda beni bulursunuz’ deyin. Öğretmene kaybettiği itibarı kazandırın. Aksi takdirde bu koltukta daha fazla oturmanız abesle iştigal olur.”