Pasinler'deki Milli Egemenlik İlköğretim Okulu'nda öğretmen A.K., 6 Nisan 2011 günü ders bitiminde eve giderken iki kişinin saldırısına uğradı. Tecavüze karşı direndiği için bıçaklı ve taşlı saldırıda ağır yaralanan A.K. kanlar içinde kalırken, olay yerine 100 metre uzaklıktaki anneannesinin evine giderek yardım istedi. Ambulansla Erzurum'a kaldırılan A.K., Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakım altına alındı. Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube'ye bağlı Cinayet Masası'ndan oluşturulan 15 kişilik özel ekip tarafından yakalanan fırın işçisi Kadir Narmanlı'dan DNA testi için çeşitli örnekler alındı. DNA örneklerinin kendisine ait çıkması üzerine Narmanlı 4 Mayıs 2011 gecesi işsiz olan arkadaşı Ümit Aydemir ile birlikte yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Kadir Narmanlı ve Ümit Aydemir hakkında Erzurum 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Kasten öldürmeye teşebüs, bir suçu gizlemek, delillerini ortadan kaldırmak veya işlenmesini kolaylaştırmak' amacıyla ağırlaştırılmış ömür boyu, 'Nitelikli yağma, hürriyetten yoksun bırakma, cinsel saldırı' suçlarından da 19 ile 32 yıl arasında hapis cezası istendi. 

DAHA ÖNCE DE 2 KIZI KAÇIRMIŞ

Tutuklu iki sanığın öğretmen A.K.'ye saldırı davası sürerken, Kadir Narmanlı'nın daha önce de ilçede iki genç kızı tecavüz etmek için kaçırdığı ortaya çıktı. Pasinler'de üniversitede okuyan N.T., 21 Mayıs 2011 günü okuldan yurda giderken Kadir Narmanlı'nın kendisine saldırarak ağzını kapattığını belirterek, "Saçımdan tuttu sürükleyerek boş araziye götürdü. Olay yerinde bayılmışım" dedi. 

G.D. de, 14 Ocak 2011'de Kadir Narmanlı'nın bıçak çekerek kendisini zorla metruk bir binaya götürdüğünü anlatarak, "Saçlarımdan tutarak, 'benimle gel yoksa seni öldürürüm' dedi. Mahalledeki kadınlar gördü. 'Ne yapıyorsun, bırak kızı' deyince kaçtı" diye ifade verdi.

Kadir Narmanlı'yı teşhis eden N.T. ve G.D.'nin şikayetleri üzerine Pasinler'de ayrı bir dava açıldı. Kadir Narmanlı, Pasinler Asliye Ceza Mahkemesi tarafından G.D.'yi 'kişi hürriyetinden yoksun bırakmak suçundan 9 yıl, N.T.'ye yönelik de aynı suçtan 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Narmanlı yine Asliye Ceza Mahkemesi'nde, öğretmene saldırı olayından sonra gözaltına alındığında cep telefonunda hayvanlarla ve ölmüş insanlarla ilgili müstehcen görüntüleri üretmek ve satmaktan da 10 ay hapis cezasına mahkum edildi. Kadir Narmanlı'nın 9 yıllık cezası Yargıtay tarafından onandı.

 

HP(KS/COŞ)