Büyükçekmece’deki Hazarfen Havaalanı’ndan kalkıştan kısa bir süre sonra irtibat kesilen uçağın Marmara Ereğlisi açıklarında düştüğü belirlenmiş kazada öğretmen pilot Hikmet Aral ile öğrenci pilot Lisa Şener hayatlarını kaybetmişti. Öğretmen pilot emekli Binbaşı Hikmet Aral, bugün Büyükçekmece’deki Kuba Camii’nde ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Çatalca’da toprağa verildi.

Cenazeye Aral’ın eşi Ebru Aral, oğlu Cenk Aral, akrabaları, silah arkadaşları ve öğrencileri katıldı. Ayakta durmakta güçlük çeken Ebru Aral’ı yakınları teselli etti. Bir öğrencisi Aral’ın öğretmenden öte bir ağabey olduğunu belirtirken, silah arkadaşı emekli Albay Selahattin Tezcek şunları söyledi:

“ Piyade olarak başladı meslek hayatına. Çok becerikliydi. Levazıma geçti daha sonra. Levazımda birçok tamir işiyle uğraşılır. Emekli olduktan sonra da elektrikli gereçleri tamir ettiği bir yer açmıştı. Sonradan pilotluğa merak saldı. Tecrübeli bir pilottu. Beni Çatalca’nın üzerinde dolaştırmıştı. İyi bir arkadaştı. Mekanı cennet olsun.

TT