Hacı Şakir Meliha Nilüfer Öz İlköğretim Okulu'nda din kültürü ve ahlak bilgisi öğretmeni olarak görev yapan 38 yaşındaki Şaban Zihni Gönen'in üç çocuğundan biri olan Mehmet Zahit Gönen'e yaklaşık iki yıl önce halsizlik ve ağrı şikayetiyle gittiği Pamukkale Üniversitesi'nde lösemi teşhisi konuldu. Pamukkale Üniversitesi ve Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'nde 1.5 yıl tedavi gören Mehmet Zahit Gönen, tedavide önemli aşama kaydetti ve iyileşmeye başladı. Küçük Mehmet Zahit'in durumu, 1.5 ay önce yeniden kötüleşti. Baba Şaban Zihni Gönen, oğlunu bir kez daha tedavi için Dokuz Eylül Üniversitesi Hastanesi'ne götürdü. Doktorlar, Mehmet Zahit'in iyileşmesi için ilik nakli gerektiğini söyledi. Baba, anne ve iki kardeşten alınan kan örnekleri incelendi, ancak uygun olmadığı belirlendi.

OĞLU İÇİN SEFERBER OLDU

Bu sonuçla dünyası yıkılan öğretmen baba, oğluna uygun iliği bulmak için harekete geçti. Milli Eğitim Müdürlüğü ve Kızılay Kan Merkezi ile bağlantı kuran fedakar baba, cep telefonundan gönderdiği mesajlarla öğretmenlere ulaştı. Kızılay Kan Merkezi'nin desteğiyle il merkezi ile Sarayköy ve Buldan ilçelerinde 5 mobil ekiple gönüllü bağışçılardan kan toplandı. Oğlu için çalmadık kapı bırakmayan baba Şaban Zihni Gönen, bağışçılardan aldığı 100 üniteden fazla kanı incelenmesi için İzmir'deki Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürdü.

BAĞIŞÇILARA TEŞEKKÜR ETTİ

Oğlunun sağlığına kavuşması için mücadele ettiğini belirten öğretmen baba Gönen, bağışçılara teşekkür etti. Gönen, "Benim, eşimin ve iki çocuğumun dokuları Mehmet'in dokularıyla uymadı. Onun için dışarıdan kemik iliğine ihtiyacımız var. Binde bir ihtimalle uygun dokuyu bulabiliriz. Doku uyumunun tespiti için kan bağışında bulunulması gerekiyor. Oğlumun kemik iliği nakli olması gerekiyor. Bunun için de uygun donörün bulunması şart. Ancak ülkemizde kemik iliği nakli için kan bağışı sayısı çok az. Ama Denizli sesimizi duydu. Başta eğitim camiası olmak üzere birçok kişi bize inanılmaz destek verdi. Oğlumun yaşama şansını artırdılar. Hepsine çok ama çok teşekkür ediyorum. Umarım test sonuçlarında uygun donörü buluruz ve oğlum iyileşir. Hayatta tek isteğim Denizli'ye oğlumla iyileşmiş bir halde dönmek. Onu hayatta tutmak için her şeyi yaparım" dedi.


ONB (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)