Kazım Karabekir Mahallesi'nde 1 Kasım 2011'de meydana gelen olayda, iddiaya göre Emin Aslan ile Gökhan Dalgıç, okul bahçesinin dışında simit yiyip, sigara içen lise öğrencilerinden önce sigara istedi. Öğrencilerin verdiği tek sigarayla yetinmeyen Aslan ve Dalgıç, daha sonra öğrencilerin üzerlerindeki paketleri istedi. Bir öğrencinin sigara kullanmadığı için paket bulunmadığını söylemesi üzerine sanıklar, öğrencilerin üzerini arayıp cep telefonlarını çıkarmalarını söyledi. Öğrencilerden birisi cep telefonu olmadığını söylerken, 4 öğrenci ise telefonunu verdi. Aldıkları telefonları inceleyen Aslan ve Dalgıç, 3'ünü geri verirken, 18 yaşındaki Sonat Ö.'nün cep telefona el koydu. Sonat Ö.'nün telefonunu istemesi üzerine Aslan ve Dalgıç, küfrederek, "Seni döveriz. Git müdürüne söyle, o bizi tanıyor, gelip bizden alsın" diyerek ayrıldı.

'AÇTIK' SAVUNMASI

Gasp ettikleri telefonu 200 liraya satan Aslan ve Dalgıç, öğrencilerin şikayeti üzerine polisler tarafından yakalanıp çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Haklarında 'birden fazla kişi tarafından birlikte yağma' suçundan 75'er yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanıklar, Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde suçlamaları kabul etmedi. Madde bağımlısı olduğunu ve sokaklarda yatıp kalktığını belirten sanık Emin Aslan kendini şöyle savundu:

"O gün açtım. Öğrencileri sigara içerken gördüm. Yanlarına gittim. Birisi kulaklıkla bir şey dinliyordu. 'iPod mu?' diye sordum. 'Hayır telefon' dedi. Bakmam için bana verdi. Ben de alıp kaçtım. Diğer sanık 1- 2 metre uzakta idi. Yarım saat sonra tekrar döndüğümde öğrencileri bulamadım. Aç ve madde bağımlısı olduğum için telefonu sattım."

Sanık Gökhan Dalgıç ise "Olaydan 3 gün önce Kayseri'den gelmiştim, açtım. Birlikte gezerken, diğer sanık öğrencilerin telefonunu alıp kaçtı. Ben de peşinden koştum. Benim bu olayla ilgim yok. Öğrencilerden özür diliyorum. Ben böyle bir iş yapacak kişi değilim" diye konuştu.

Gasp mağduru Zekeriya K. ve Sonat Ö. sanıklardan şikayetçi olmadıklarını söyledi.

AYRI AYRI CEZALANDIRILDILAR

Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıkan Emin Aslan ve Gökhan Dalgıç, son sözlerini soran mahkeme heyetine pişman olduklarını söyledi. Mahkeme heyeti, mağdur öğrenci Sonat Ö.'ye karşı işledikleri suçtan dolayı her iki sanığa 5 yıl 6'şar ay, diğer mağdur öğrenci Zekeriya K.'ye karşı işlenen suç nedeniyle de 2 yıl 9'ar ay hapis cezası verdi. Toplam 8 yıl 3'er hapis cezası alan ve tutukluk halleri süren sanıklar, kararı duyunca büyük üzüntü yaşadı.



YB(OA/COŞ)