Sivas Kazım Karabekir Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği'ne bağışlanmak üzere kendi aralarında bir miktar para topladı. 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitler Günü nedeniyle toplanan ve miktarı açıklanmayan para Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği binasında şehit eşyalarının yer aldığı müzede düzenlenen programla Dernek Başkanı Mustafa Hızal'a teslim edildi. Okul öğrencileri burada şehit ailelerine çiçek vererek şehit şiirleri okudu. Duygu dolu anların yaşandığı şehit müzesinde şehit aileleri ve öğrenciler gözyaşı döktü. Öğrencilerinin simit paralarını toplayarak şehit ailelerine bağışlamak istediklerini belirten Okul Müdürü Ömer Çıtır, şöyle dedi:

"Öğrencilerimiz harçlıklarından para toplayarak derneğimize yardım etmek istedi. Bunu gelip bana söylediklerinde gerçekten çok duygulandım. Çocuklarımız ceplerindeki simit paralarını veya öğle yemeğinde yiyecekleri yemeklerin paralarını toplayarak derneğimize bağışlamak istedi. Bu öğrencilerden birisi yanıma geldi, 'Müdür bey 55 kuruşum var, bunu versem kabul eder misiniz?' deyince gerçekten gözyaşlarımı tutamadım."

Okul Müdürü Ömer Çıtır programa katılan şehit yakınlarının elini öptü. Yardım nedeniyle duygusal anlar yaşayan Şehit Aileleri ve Gazileri Derneği Başkanı Mustafa Hızal ise, "Öğrenciler bizim için çok önemli. Geleceğimizin teminatı olan bu öğrenciler Çanakkale'de yaşanan olaylar ilgili bilgi sahibi. Diğer taraftan öğrencilerimiz, şehitler günü nedeniyle terörle mücadeledeki şehitlerimizin hikayesini öğrenmek, şehit ailelerin nasıl olduklarını görmek için bizi ziyarete geldi. Gerçekten duygusal bir ortam yaşıyoruz. Cümleler boğazıma düğümleniyor." 

Bu sırada gözlerinin dolduğu gözlenen dernek başkanı Mustafa Hızal özür dileyerek konuşmasını yarıda bıraktı.


GC(EA/İD)