Bilim ve Sanat Merkezi tarafından tarihi Buruciye Medresesi yanında 'Bilim şenliği' yapıldı. Şenlik kapsamında açılan stantlarda öğrenciler tarafından çeşitli bilimsel deneyler, müzik dinletileri ve el sanatları ürünleri sergilendi. Bilim şenliği kapsamında öğrenciler tarafından kentteki tarihi eserlerin maketlerinden oluşan 'Miniasivas' sergisi ise büyük ilgi gördü. Alçı, alüminyum folyo, karton gibi malzemeler kullanılarak hazırlanan Miniasivas sergisinde Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Selçuklu dönemi eserlerinden Çifte Minareli Medrese, Osmanlı eserleri Kale Camisi, Hükümet Konağı, Atatürk Kongre ve Etnografya Müzesi ile Sivas Kalesi, Güdük Minare ve Abdulvahabi Gazi Camisi'nin maketi yer aldı. Maketler, gerçek eserlerin bulunduğu alanda sergilendi.

MİNİATÜRK'Ü ÖRNEK ALMIŞLAR 

Gerçeklerine benzerlikleri ile dikkat çeken maketlere yenilerini ekleyerek Miniasivas serisini genişleteceklerini belirten Bilim ve Sanat Merkezi öğrencisi Şuheda Halenur Kurşun şunları söyledi:

"Biz öğeretmerlerimizin yardımı ile bilim ve sanat merkezi öğrencileri olarak Türkiye'deki tarihi eserlerin maketlerinden oluşan Miniatürk'ten yola çıkarak Sivas'ta bulunan tarihi eserlerin maketlerinden oluşan Miniasivas'ı yapmaya çalıştık. Yetiştirebildiklerimizi bilim şenliği kapsamında sergiliyoruz. Bu çalışmamızı daha da genişleteceğiz. Bunları yaparken alçı, karton ve aliminyum folyo gibi malzemeler kullandık. Biz bunları arkadaşlarımızla dönüşümlü olarak 10 günde yaptık. İzleyenler de çalışmalarımıza büyük ilgi gösterdi."

Bilim Şenliği kapsamında açılan stantların 2 gün boyunca gezilebileceği belirtildi.



HÖ(EA/COŞ)