Siverek'in Dicle Mahallesi'nde bulunan Atatürk İlköğretim Okulu, geçen yıl tamamlanarak eğitime açıldı. Cadde üzerinde bulunan çevre duvarının yapılmaması ve okul bahçesindeki zeminin toprak olması öğrenci ve velilerinin tepkisine yol açtı. Defalarca ilgili birimlere konuyu iletmelerine rağmen çözüm bulunmadığını iddia eden bir grup öğrenci ve velisi bugün okul bahçesinde toplanarak protesto amaçlı oturma eylemi yaptı.

Öğrenci velileri ile birlikte okula gelen ve oturma eylemine katılan Dicle Mahallesi Muhtarı İsmet Bilgen, trafik akışının yoğun olduğu cadde üzerinde bulunan ve bahçe duvarı olmayan okulun çocuklar için tehlike oluşturduğunu söyledi. Bilgen, şöyle dedi:

"Çocuklar okulun taş ve toprak olan bahçesinde top oynuyor ve sürekli olarak bahçe duvarı olmadığı için caddeye çıkarak ölümle burun buruna geliyor. Mahalle muhtarı olarak defalarca yetkili makamlara konuyu dilekçeyle bildirdim ama bu konuda henüz bir çalışma başlatılmadı. Okul yönetimi de bize bu konuda bilgi vermiyor. Sürekli korku ve tedirginlik içerisinde çocuklarımızın eve gelişini bekliyoruz. Bu endişeyi sonlandırmak için yetkilileri duyarlı olmaya çağırıyoruz."

Mahalle muhtarı Bilgen ve diğer veliler, sorunun biran önce çözümlenmesini aksi halde çocuklarını okula göndermemeyi bile düşünebileceklerini kaydetti.

Öğrenci ve velileri yapılan açıklamanın ardından okuldan ayrıldı.



MS(HK/İD)