Milas’ın 900 nüfuslu Fesleğen Köyü’de yaşayan ve 11 kilometre uzaklıktaki Kısırlar İlköğretim Okulu'nda eğitim gören 56 öğrenci, okulların açıldığı 17 Eylül 2012 tarihinden beri, servis olmadığı için ders başı yapamadı. Milas Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne muhtar Muhittin Durmaz aracılığı defalarca yazılı ve sözlü müracaat edilmesine rağmen sonuç alınamadı. Öğrenciler, velileri ve köylüler de durumu protesto etmek için pankartlı, alkışlı protesto eylemi yaptı. Ellerinde 'Ben okula gitmek istiyorum', 'Okula gitmek için servis istiyoruz', 'Biz okul istiyoruz, köyde kalmak istemiyoruz' yazılı pankartlar taşıyan öğrenciler seslerinin duyulmasını istedi.

Kısırlar İlköğretim Okulu 7’nci sınıf öğrencisi Gülinay Özkan, "Hergün kıyafetlerimizi giyip, defter ve kitaplarımızı alıp, servis gelir diye köy meydanına geliyoruz. Ancak boşuna bekliyoruz. Derslerimizden geri kaldık" dedi.

İKİ YIL ÖNCE KAZADA ÇOCUĞUMU KAYBETTİM'

Eylemciler arasında yer alan evli bir çocuk annesi 37 yaşındaki Nasibe Çelik de tepkisini şöyle dilegetirdi:

"Her gün servis gelecek diye yol gözlüyoruz. Her seçim öncesinde gelip 'Okul yapacağız, çocuklarınızı üniversiteye kadar okutacağız' diyorlar, ilkokula bile gönderemiyorlar. İki yıl önce okulun önünde dolmuş beklerken meydana gelen kazada çocuğumu kaybettim. Diğerini Kısırlar Köyü’ndeki akrabaların yanına bıraktım. Devlet servis koysaydı bunları yaşamayacaktım" diye konuştu.

VEKİL KAYMAKAM: HEMEN İLGİLENECEĞİM

Milas Kaymakamı Bahattin Atçı'nın yurtdışında olması nedeniyle yerine açıklama yapan vekil Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan konuyu DHA muhabirinden öğrendi. Gödekmerdan "Hemen Milas'a gidip ilçe milli eğitim müdürüyle konuşacağım. Sorunun acil olarak çözülmesini sağlayacağım. Bir aksaklık vardır. Çocuklarımız velilerimiz rahat olsun" dedi.



YA(İÖ/COŞ)