17 AY HAPİS CEZASI ALMIŞ

Yaralama suçundan sabıkası bulunan katil zanlısı işsiz 29 yaşındaki Sinan Dursun'un öldürdüğü Fatmanur Gedik'i yaklaşık 2 yıldır tehdit ve taciz ettiği ortaya çıktı. Gedik'in ailesinin 8 kez Sinan Dursun hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğu, şikayetler üzerine tutuksuz yargılanan şüphelinin 'Tehdit ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma' suçundan 17 ay hapis cezasına çarptırıldığı, kararın da Yargıtay tarafından onayladığı belirtildi. Gedik'i cezasının onaylanması nedeniyle bugün aranmaya başlandığı belirtildi.

TACİZDEN DE YARGILANIYORDU

Cinayet şüphelisi Sinan Dursun'un, öldürdüğü Fatmanur Gedik'i tehdit davasından aldığı cezanın yanında, taciz etmekten de hakkında açılan davada yargılanıyordu ve 28 şubat günü duruşması vardı.

Tufanpaşa Mahallesi'nde oturan Fatmanur Gedik'in babası Ergün Gedik, Sinan Dursun'un kızını 31 Aralık 2010'dan bu yana taciz ve tehdit ettiğini söyledi. Gedik, Sinan Dursun hakkında birçok kez Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Şikayetimiz üzerine gözaltına alınıyor, ifadesi alınıp serbest bırakılıyordu. Hatta bu ayın 28'inde tacizden açılan davanın duruşması vardı. Biz daha ne yapalım. Biz kızımızı kurtarmak için elimizden geleni yaptık ama olmadı" dedi.

Fatmanur Gedik'in evine gelen okul arkadaşları da Sinan Dursun'un genç kızı 2 yıldır takip ettiğini söyledi. Dursun'un, Fatmanur'a karşılıksız aşık olduğunu belirten arkadaşları şunları anlattı:

"Fatmanur'u iki yıl önce okul çıkışı gittiğimiz Kurtuluş Parkı'nda görmüş, o günden bu yana peşinden koşuyor. Sürekli tehdit ve taciz ediyordu. Sinan ile Fatmanur bir kez bile yan yana gelmiş değiller. Saplantılı biriydi. 2 gün önce de aldığı hapis cezasının Yargıtay'da onaylandığını öğrenince çılgına dönmüş. Sürekli 'Ben bunun hesabını soracağım' diyormuş. Öyle de oldu."

YARALININ DURUMU İYİ

Fatmanur Gedik ve Fatmagül Yalçın'ın öldüğü saldırıda yaralanan Rümeysa Demirel ise yapılan ilk müdahalenin ardından Kadirli Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Genç kızın hayati tehlikesinin bulunmadığı bildirildi.

Kadirli İlçe Emniyet Müdürü Bayram Kadir Tüylü yönetiminde oluşturulan özel ekipler de cinayeti işleyen şüpheli Sinan Dursun'u yakalamak için ilçeyi ablukaya aldı. Emniyet Müdürü Tüylü'nün bizzat yönettiği operasyonda sivil ve resmi ekipler, olayın olduğu mahallede her sokağa didik didik etti. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Osmaniye Valisi Celalettin Cerrah da yaptığı açıklamada, cinayet şüphelisi Sinan Dursun'un, karşılıksız aşık olduğu Fatmanur Gedik'i rahatsız ettiği için hakkında işlem yapıldığını söyledi.


Fatih KARACALI-İbrahim EMÜL-Can KÜÇÜKÖZKAN/ KADİRLİ(Osmaniye),

DHA(OA/ESM)