Diriliş Mahallesi'nde yaşayan Semiha Yılmaz'da 9 yıl önce böbrek yetmezliği rahatsızlığı başladı. Hastalığı ilerleyen kadın 9 yıl boyunca haftada 3 gün diyalize girerek hayatını sürdürdü. Ancak gün geçtikçe sağlık durumu kötüye giden Semiha Yılmaz'a artık böbrek nakli yapılması gerektiği söylendi. Bunun üzerine böbrek arayışına giren aile çözüm bulmaya çalıştı. Semiha Yılmaz'ın 5 çocuğundan en büyüğü olan ve bir kurumda işçi olarak çalışan evli ve 2 çocuk babası İsmail Yılmaz, annesine bir böbreğini vermeye karar verdi. Anne Semiha Yılmaz ilk önce bunu kabul etmedi. Ancak oğlu annesini ikna etti. Anne ve oğul bu isteklerini Sivas Numune Hastanesi Nefroloji Bölümü doktoru Vural Taner Yılmaz'a iletti. Yapılan tetkiklerde anne ve oğulun dokularının da uyduğu tespit edildi. Bunun üzerine nakil işlemleri tamamlanan anne oğul böbrek nakli için İstanbul'a gitti. 13 ay önce gerçekleşen nakilde İsmail Yılmaz'ın böbreği annesi Semiha Yılmaz'a nakledildi.

Nakil sonrasında sağlığına kavuşan Semiha Yılmaz, "9 yıldır bu hastalıkla savaşıyordum. Artık gücüm kalmamıştı. Sürekli hastanelere gidip geliyorduk. Bu durum beni ve çocuklarımı çok üzüyordu. Daha sonra oğlum böbreğini bana vermek istediğini söyledi. Kabul etmedim. Sonra ikna oldum. Şimdi çok iyiyim. Nakil sonrası evimize ve hayatımıza huzur ve mutluluk geldi. Şimdi çok huzurluyuz" dedi.

Verdiği böbrek ile annesinin sağlığa kavuşmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirten İsmail Yılmaz, "Annemin yaşadıklarına daha fazla dayanamadım. Böbrek nakli gerekli denilince hiç tereddüt etmeden vermek istedim. Şimdi ikimizde çok iyiyiz." dedi.

Semiha Yıldız ve oğlu İsmail Yılmaz, nakilin ardından sağlık kontrollerini aksatmadan sürdürdüklerini de sözlerine ekledi.