'Barışın Kelebeklerini' Türkiye'de ilk olarak Kaçkar Dağları'nın 3 bin 400 metresinde sergileyen Yücel Dönmez, 58 maket kelebeği İstanbul Moda'dan sonra Palandöken Kayak Merkezi'nde sanatseverlerin beğenisine sundu. Düzenlenen çeşitli şampiyona ve kayak yapmaya gelenlerin merakla incelediği kelebekleri ABD Başkanı Barack Obama'nın izin vermesi halinde Beyaz Saray'ın bahçesinde sergilemeyi planlayacağını anlatan görsel sanatçı Yücel Dönmez, şöyle dedi:

"Barışın kelebeklerini geçen yaz Kaçkar dağlarında sergilemiştim. Kaçkar'ın 3 bin 400 metresinden bütün dünyaya barış mesajı vermiştim. Şimdi barışın kelebekleri farklı versiyonuyla Palandöken'e konmuş oldu. Bütün dünyaya Palandöken'den barış mesajı veriyor. Zaten günümüzde barışın dışında vereceğimiz bir mesaj da yok. Barışın kelebekleri sürekli bir yerlere konmaya devam edecek. Başkan Obama izin verirse barışın kelebekleri Beyaz Sarayın bahçesine konacak. Obama izin vermezse barışın kelebeklerini Chicago ya da politik bir alanın önünde sergilemeyi düşünüyorum." 

Resim konusunda dünyada olmayan teknikler geliştirdiğini ifade eden Yücel Dönmez, 1974 yılında kar üstüne yaptığı resimle dünya sanat tarihinde 'kar üstüne resim yapan ilk ressam' diye anıldığını söyledi.



Tİ(KS/İD)