Belediyenin TOKİ işlemlerinin yürütüldüğü Bilgisayar Eğitim Merkezi binası önünde toplananlar adına basın açıklaması yapan Şerife Taşkıran, proje başladığında Nevşehir Belediye Başkanı Hasan Ünver ile o dönemki AK Parti Milletvekili Rıdvan Köybaşı’nın Mehmet Akif Ersoy Mahallesi’nde yaptırılan 75 metrekarelik konutları tercih etmeleri halinde, evleri karşılığında kendilerinden hiçbir ücret istenmeyeceği sözü vermelerine karşın, bugün kişi başına ortalama 20-40 bin TL arasında değişen oranlarda para istendiğini öne sürdü. Taşkıran, yaklaşık 30 kişilik kadın ve erkeklerin oluşturduğu protestocu grup adına yaptığı basın açıklamasında, kendilerine verilen sözün yerine getirilmesi istedi. Kadınlar basın açıklaması ardından beraberlerinde getirdikleri naylon poşetler içinde havuç, pırasa, limon, mandalina ve portakalları merkezin önüne bırakarak dağıldı. 

Belediye Başkan Yardımcısı ve TOKİ Koordinasyon Başkanı Oktay Şımarmaz, hak sahibi olanların borçlandırılması uygulamasının oldukça farklı bir şekilde değerlendirildiğini belirterek, şöyle dedi:

"Proje kapsamında Nevşehir Kalesi ve çevresinde oturan dar gelirli, herhangi bir geliri olmayan vatandaşların 75 metrekarelik konutları tercih etmeleri halinde hiçbir bedel ödemeksizin konutlarına kavuşabilecekleri müjdesi Belediye Başkanımız Hasan Ünver tarafından verilmiştir. Ancak uygulama aşamasına gelindiğinde bu iyi niyet gelişmesine karşın maddi durumu yerinde olmayan 281 vatandaşımızın birçoğunun yakınlarına hisse vermek suretiyle konut sahibi olmalarını sağladıkları ve kendilerinin de 75 metrekarelik konutları hiçbir ücret ödemeden elde etme gibi bir durum içerisinde olduklarını saptadık. Belediye Zabıta ekipleri ile 1 aydan beri söz konusu alanlarda birebir görüşmeler yapmamız sonrasında da, hak sahibi olduklarını belirten kişilerin yarısının bu alanda ikamet etmediklerini de ayrıca belirledik."



AK(OE/İD)